Kaip skelbiama pranešime, „Invalda INVL“ įmonių valdomas klientų turtas šių metų kovo pabaigoje viršijo 2,0 mlrd. eurų ir buvo 28,5 proc. didesnis nei prieš metus bei 7,5 proc. didesnis nei 2023 metų pradžioje (1,9 mlrd. eurų).

Per pirmąjį šių metų ketvirtį INVL klientams buvo uždirbta 50,6 mln. eurų pelno, o klientų skaičius per metus padidėjo 17,2 proc. iki 307 tūkst. (nuo metų pradžios – 1,1 proc.).

Bendrovės nuosavas kapitalas šių metų kovo pabaigoje siekė 131,7 mln. eurų arba 11,14 euro akcijai – šie rodikliai buvo atitinkamai 0,67 proc. ir 0,63 proc. didesni nei 2022 metų pabaigoje.

Investicijų valdymo ir gyvybės draudimo verslas

„Invaldos INVL“ pajamos iš investicijų valdymo verslo operacinės dalies, t. y., klientų patikėtų lėšų valdymo, pirmąjį šių metų ketvirtį sudarė 3,96 mln. eurų ir, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, išaugo 17,8 proc.

Investicijų valdymo ir gyvybės draudimo verslas, įskaitant investicijų dalį į INVL valdomus kolektyvinio investavimo subjektus, 2023 metų pirmąjį ketvirtį patyrė 0,8 mln. eurų ikimokestinio nuostolio, kai praėjusių metų sausį-kovą buvo gauta 1,1 mln. eurų ikimokestinio pelno.

„Investicinė aplinka yra ganėtinai sudėtinga – tai didina galimybių ir pasirinkimų skaičių rinkoje, bet reikalauja daug aukštesnių profesionalių gebėjimų priimti tinkamus sprendimus bei pastangų ir kūrybingumo juos sėkmingai įgyvendinti.

Toliau augo iš INVL klientų pritraukiamos lėšos investicijoms mūsų regione ir ypatingai sparčiai investicijoms tradicinėse Vakarų rinkose. Taipogi, daug dėmesio skiriame artėjančiam mažmeninių verslų sujungimo sandoriui ir su tuo susijusioms vidinėms pertvarkoms“, – sako „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Šių metų vasario mėnesį „Invaldos INVL“ akcininkų susirinkimas pritarė šiam 40,16 mln. eurų vertės sandoriui su Šiaulių banku, kurį planuojama užbaigti 2023 metų pabaigoje.

Privataus kapitalo ir alternatyvių investicijų srityse aktyvią investicinę veiklą tęsia „INVL Baltic Sea Growth Fund“ (INVL BSGF), „INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II“ bei kiti specializuoti INVL grupės fondai.

INVL BSGF portfelio įmonės per pirmąjį ketvirtį įvykdė 5-is įsigijimus, tarp jų – Vilniaus implantologijos centro klinikos įsigijimo sandorį, kurį įgyvendino fondo portfelio įmonė „InMedica“. Šių metų pradžia buvo ypač intensyvi ir INVL BSGF valdomai didžiausiai Baltijos šalyse aplinkos ir atliekų tvarkymo grupei „Eco Baltia“. Bendrovė išplatino obligacijas, grupei priklausanti „PET Baltija“ kartu su „Piche“ įgyvendina daugiau kaip 35 mln. eurų į naujos PET perdirbimo gamyklos statybos Latvijoje projektą.

Šiuo metu INVL BSGF portfelyje yra septynios įmonės, jų pro-forma pajamos 2022 metais siekė apie 500 mln. eurų, normalizuotas EBITDA – apie 50 mln. eurų, įmonėse dirbo maždaug 8 tūkst. darbuotojų.

Per 2023 metų pirmąjį ketvirtį į INVL privataus kapitalo ir alternatyvaus turto fondus iš viso buvo pritraukta apie 20 mln. eurų.

Nuosavos investicijos

Kitos „Invaldos INVL” nuosavos investicijos, neapimančios investicijų valdymo ir gyvybės draudimo verslo, generavo 2 mln. eurų ikimokestinio pelno. Teigiamą (3 mln. eurų) įtaką „Invaldos INVL“ investicijų vertei turėjo puikius veiklos rezultatus pasiekęs didžiausias Moldovos bankas „Moldova-Agroindbank“ (maib).

Investicijų vertę mažino investicija į Šiaulių banką (0,6 mln. eurų), atspindinti bendrą rinkose kotiruojamų bankų vertės kritimą, bei investicija į vieną didžiausių Lietuvoje žemės ūkio verslo grupę „Litagra“ (0,4 mln. eurų). „Litagros“ grupės rezultatui įtaką daro reikšmingai kritusios pieno ir grūdinių kultūrų kainos rinkose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją