Įmonė atnaujino finansinę prognozę: 2023 m. metų pradžioje skelbta numatoma 3-5 mln. eurų EBITDA koreguojama į 4-6 mln. eurų prognozę.

„Solidūs pirmojo ketvirčio rezultatai suteikia tvirtą pagrindą prognozuoti tolimesnius rezultatus. Šiuo metu esame pardavę daugiau nei 56 proc. visos šių metų programos, o išankstinių žiemos kelionių pardavimai beveik trigubai didesni nei pernai. Įvertindami sėkmingus pirmų trijų mėnesių rodiklius, grupės metinę finansinę prognozę peržiūrėjome ir pagerinome.

Numatome 4-6 mln. eurų EBITDA bei 2-4 mln. eurų grynąjį pelną. Šį didėjimą planuojame užtikrinti siūlydami klientams subalansuotą programą, platų krypčių asortimentą ir toliau efektyviai valdydami kaštus, ką pavyko pasiekti ir pirmąjį ketvirtį“, – sako Vitalij Rakovski, „Novaturo“ grupės vadovas.

Pranešime teigiama, kad sėkmingus pirmojo ketvirčio rezultatus lėmė operatyvus reagavimas į keliautojų poreikius, kaip patikslina, kelionių krypčių diversifikavimas. Per pirmąjį ketvirtį aptarnauta iš viso 38,1 tūkst. keliautojų – 4,6 proc. daugiau nei 2022 m. Taip pat pirmąjį šių metų ketvirtį išaugusius pardavimus bendrovė fiksuoja ir savo e. komercijos kanale. Pardavimų skaičius išaugo virš 16 proc., lyginant su praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. Ruošiamasi pristatyti atnaujintą internetinę svetainę.

Be to, pirmąjį ketvirtį fiksuodama ryškiai išaugusią Egipto pasiūlą, bendrovė dalį skrydžių konsolidavo su kitais rinkos dalyviais. Tai padėjo suvaldyti vietų užpildymo rizikas ir lėmė gerus pelningumo rodiklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją