Agentūra pažymi, kad kvietimu siekiama finansuoti tokias veiklas, kurios stiprintų MVĮ klasterius ir didintų jų žinomumą, padėtų jungtis į tarptautinius tinklus, atvertų galimybes naujų eksporto rinkų paieškai ir esamų plėtrai. Didžiausia galima projektui įgyvendinti skiriama finansavimo lėšų suma yra 320 tūkst. Eur, mažiausia – 170 tūkst. eurų. Iš viso projektams įgyvendinti skiriama 4 mln. eurų.

„Netolimoje ateityje planuojame paskelbti dar keletą kvietimų, orientuotų į eksporto skatinimą. Šios priemonės leis įmonėms plačiau pristatyti savo produkciją užsienio šalyse, rasti naujų verslo partnerių, plėsti eksporto kryptis ar jas perorientuoti“, – sako Gintarė Kuncaitytė, Inovacijų agentūros Investicijų valdymo departamento direktorės pavaduotoja.

Paraiškas teikti gali verslo asociacija arba prekybos, pramonės ir amatų rūmai, projekto įgyvendinimo paraiškos teikimo metu vykdę veiklą ne trumpiau nei dvejus metus ir per pastaruosius trejus metus įgyvendinę ne mažiau nei tris projektus tarptautiškumo skatinimo srityje. Taip pat galimi pareiškėjai – klasterį sudarančios MVĮ, paraiškos teikimo metu veiklą vykdžiusios ne trumpiau nei du metus ir turėjusios ne mažesnes nei 120 tūkst. Eur pajamas iš eksporto paskutiniais ataskaitiniais finansiniais metais, nurodoma pranešime.

Projektų veiklas privaloma pradėti įgyvendinti ne vėliau nei per 3 mėn. nuo sutarties pasirašymo dienos ir užbaigti per 24 mėn. nuo sutarties pasirašymo dienos. Paraiškos vertinamos balais atsižvelgiant į tris prioritetinius kriterijus.

„Visų pirma vertinsime projekto efektyvumą, skaičiuosime santykį tarp klasterio tarptautinių narysčių skaičiaus, į kurias bus įsitraukta projekto įgyvendinimo metu bei prašomos finansavimo sumos. Antra, vertinsime pareiškėjo įgytą patirtį vykdant klasterio veiklas – prioritetą teiksime tiems, kurie yra sėkmingai įgyvendinę ne mažiau kaip tris bendras klasterio narių veiklas tarptautiškumo skatinimo srityje per pastaruosius 3 metus.

Trečia, vertinsime projekte dalyvaujančių klasterio narių skaičių, besiverčiančių aukštųjų ir aukštesniųjų technologijų arba aukštųjų technologijų žinioms imlių paslaugų sektoriuose, aukštesnį balą skirdami tiems klasteriams, kurie turi ne mažiau dviejų narių nurodytuose sektoriuose“, – sako G. Kuncaitytė.

Inovacijų agentūra pabrėžia, kad kvietime negali dalyvauti subjektai patiriantys sunkumų bei tie, kurie verčiasi žuvininkyste ir akvakultūra, pirmine žemės ūkio produktų gamyba, tabako ir jo gaminių gamyba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją