Kaip rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime, abiejų įmonių partnerystė prisidės prie pašarų produkcijos gamyklų plėtros ir Baltijos šalių ūkininkams atvers naujų eksporto į Vidurio Rytų valstybes bei kitas šalis galimybių.

Rygoje vykusiame renginyje, kuriame dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Suomijos ir Estijos valdžios institucijų atstovai, ūkininkai bei verslininkai, bendrovės „Al Dahra Group“ ir „Golden Fields“ pristatė ilgalaikės strateginės partnerystės detales.

„Al Dahra Group“ generalinis direktorius Arnoudas van den Bergas sakė, kad pagal šią sutartį bendrovė iš Baltijos regiono ūkių galės pirkti tokias pašarines žaliavas, kaip kukurūzų ar žolės silosą, liucerną, daugiamečių žolių mišinius.

Ši produkcija bus perdirbama vietoje ir eksportuojama, kad patenkintų Šiaurės Europos, Azijos, Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų klientų poreikius.

„Bendradarbiaudami su „Golden Fields“ verčiame naują, daug žadantį puslapį Baltijos šalių regiono žemės ūkio istorijoje. Pasitelkdama pripažintų žemės ūkio kooperatyvų tinklą, „Golden Fields“ užtikrins nenutrūkstamą ir ilgalaikį pašarų tiekimą mūsų klientams visame pasaulyje“, – sakė A. van den Bergas.

Anot jo, sutartimi „Al Dahra Group“ taip pat įsipareigojo remti pašarų perdirbimo įrenginių statybą Baltijos šalyse bei Suomijoje, dalintis savo patirtimi ir žiniomis.

„Baltijos šalių ūkininkai galės panaudoti daugiau žemių, kurios nebuvo tinkamos auginti javams ir grūdams. Mūsų partnerystė leis ūkininkams lengviau rekultivuoti žemę, įvairinti sėjomainą, gerinti dirvožemio struktūrą bei vystyti tvarią žemdirbystę“, – teigė „Al Dahra Group“ generalinis direktorius.

„Al Dahra Group“ partnerė, bendrovė „Golden Fields“, jau yra investavusi 10 mln. eurų į stambiųjų pašarų gamyklą Joniškyje, taip pat 7 mln. eurų į analogišką gamyklą Lėnės apskrityje, Estijoje. Kompanija Lietuvoje bendradarbiauja su kooperatyvu „Joniškio aruodas“, o Estijoje su kooperatyvu „Kevili“.

Šiose gamyklose per metus galima pagaminti ir supresuoti iki 150 tūkst. tonų komerciniam realizavimui skirtos produkcijos.

„Bendradarbiaujame su patyrusiais ūkininkais ir gaminame aukštos kokybės pašarus iš Estijos ir Lietuvos laukų. Suomijoje, Vakarų Estijoje ir Latvijoje taip pat ketiname statyti panašias gamybos linijas, kurių bendros metinės apimtys sieks 250 tūkst. tonų“, – sakė „Golden Fields“ generalinis direktorius M. Ahmedas.

Pasak jo, bendradarbiaudama su „Al Dahra Group“, bendrovė galės sparčiau plėsti savo veiklą ir per ateinančius 5 metus pasiekti daugiau kaip 400 tūkst. tonų gamybos pajėgumus.

„Be to, Estijoje statome augalinių baltymų gamyklą, kurioje per metus bus pagaminama daugiau kaip 100 tūkst. tonų pašarinių granulių. Taip pat vertiname galimybę ateityje plėstis ir statyti antrą tokią gamyklą Lietuvoje“, – pažymėjo „Golden Fields“ generalinis direktorius.

Anot M. Ahmedo, gegužės 23 d., Joniškyje vyko simbolinis naujos gamyklos atidarymas – 2023 m. pavasarį čia buvo įrengti stambiųjų pašarų džiovinimui, presavimui ir sandėliavimui skirti pastatai, sumontuota technologinė įranga.

„Al Dahra Group“ – žemės ūkio bendrovė, veikianti daugiau kaip 20 šalių ir aptarnaujanti daugiau kaip 45 rinkas bei pirmaujanti Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose. „Al Dahra“ specializuojasi gyvūnų pašarų, pagrindinių maisto produktų auginimo, gamybos ir pardavimo bei visa apimančios tiekimo grandinės valdymo srityse. „Al Dahra Group“ investicinius projektus Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje įgyvendina bendrovė „Golden Fields“.

„Golden Fields“ yra žemės ūkio bendrovė, kurios specializacija – aukščiausios kokybės pašarų gyvūnams gamyba. Bendradarbiaudama su patyrusiais ūkininkais, bendrovė gamina aukštos kokybės pašarus iš Estijos ir Lietuvos laukų. Artimiausiu metu bendrovė planuoja plėstis Lietuvoje, Estijoje, Suomijoje ir Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją