Už 1 mėn. indėlį bankas mokės 0,5 proc., o už nuo 3 mėn. iki 6 mėn. laikomą indėlį – 2,75 proc. metinių palūkanų (anksčiau buvo 0,6 proc.). Tuo tarpu už 12 ar 24 mėnesių terminą bankas mokės 3,75 proc.

„Terminuotų indėlių palūkanų kainodarą peržiūrime atsižvelgdami į rinkos situaciją bei konkurencinę aplinką“, – sako „SME Bank“ administracijos direktorius Virginijus Doveika.

Banko vadovas priduria, kad Europos centriniam bankui (ECB) toliau didinant palūkanų normas, „SME Bank“ siekia paskatinti verslą lėšas laikyti terminuotuose indėliuose ir išnaudoti naujas galimybes įdarbinant pinigus.

„Terminuotasis indėlis yra patraukli turto forma, nes klientas už laikomus ir nenaudojamus pinigus gauną papildomą naudą, t.y. – atlygį. Palūkanos išmokamos pasibaigus terminui, skaičiuojant nuo indėlyje esamos pinigų sumos. Tiesa, dėl ilgą laiką buvusios neigiamų palūkanų normų aplinkos ši turto klasė buvo pamiršta ir nepatraukli, tačiau pastebime, kad didžioji dalis bankų vis aktyviau skatina lėšas laikyti terminuotuose indėliuose, o verslo susidomėjimas šia turto forma auga“, – teigia V. Doveika.

Šiuo metu „SME Bank“ indėlių portfelis siekia 77 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją