Pagrindiniu investuotoju bendrovei pritraukiant pirmąją savo investiciją tapo viena pirmaujančių rizikos kapitalo bendrovių Baltijos šalyse „Practica Capital“, prie kurios prisijungė Baltijos šalių startuolių akceleratoriaus „Firstpick“ fondas.

Pritrauktas lėšas „Amlyze“ panaudos savo sukurtos sistemos tobulinimui, bendrovės tarptautinei plėtrai ir naujų paslaugų kūrimui.

Šiuo metu „Amlyze“ klientai koncentruojasi Baltijos šalyse ir Jungtinėje Karalystėje, tačiau visame pasaulyje jaučiama didelė mokėjimo operacijų stebėsenos, klientų rizikos vertinimo ir vidinių tyrimų sprendimų paklausa.

Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo prevencijos biuro duomenimis, pasaulinis finansinių nusikaltimų mastas sudaro nuo 2 iki 5 proc. metinio pasaulio BVP (t. y. siekia nuo 715 mlrd. iki 1,87 trln. eurų) ir reikalauja inovatyvių kovos su pinigų plovimu sprendimų. Nuolatinės pinigų plovimo, terorizmo finansavimo rizikos, kibernetinio saugumo iššūkiai ir geopolitinė įtampa dar labiau išryškino kovos su finansiniais nusikaltimais ir atitikties tarptautinių sankcijų reikalavimams svarbą pasaulyje.

„Mūsų misija – padėti užtikrinti veiksmingą kovą su finansiniais nusikaltimais. Tam subūrėme itin patyrusių IT ir finansinių nusikaltimų prevencijos ekspertų komandą, kurios nariai patirtį sukaupė finansų sektoriaus priežiūros, teisėsaugos ir finansų institucijose. Puikiai žinome šį sektorių iš vidaus, todėl galime pasiūlyti veiksmingus kovos su pinigų plovimu sprendimus“, – sakė „Amlyze“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų Gabrielius Bilkštys.

Baltijos šalių startuolių ekosistemoje aktyviai investuojanti „Practica Capital“ teigė tikinti „Amlyze“ pasirinkta veiklos strategija ir reiškia jai stiprų palaikymą.

„Per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos „fintech“ (angl. finansinių technologijų) ekosistema sparčiai augo, buvo sukaupta daug žinių ir patirties, tad nenuostabu, kad būtent čia buvo įkurta tokia įmonė kaip „Amlyze“. Subūrusi išskirtinę komandą ir turėdama labai aiškią misiją, „Amlyze“ turi tvirtą pagrindą ir didelį potencialą nustatyti naujus rinkos standartus dideliame ir toliau sparčiai augančiame finansinių nusikaltimų prevencijos sektoriuje“, – komentavo „Practica Capital“ partneris ir vienas įkūrėjų Donatas Keras.

Šiame investicijų etape dalyvavo ir Lietuvos startuolių akceleratorius „Firstpick“, kuris su „Amlyze“ bendradarbiauja jau nuo praėjusių metų.

„Didėjanti kovos su finansiniais nusikaltimais sprendimų, kokius ir kuria „Amlyze“, paklausa tikrai nestebina, nes griežtėja reguliuotojų požiūris, kyla iššūkių ir visos „fintech“ industrijos augimui. Didžiuojamės, kad galime padėti „Amlyze“ įgyvendinti kovos su finansiniais nusikaltimais misiją“, – sakė „Firstpick“ partneris Marijus Andrijauskas.

„Amlyze“ yra programinės įrangos kaip paslaugos (angl. software as a service, SaaS) teikėja, siūlanti kompleksinius kovos su finansiniais nusikaltimais produktus. Tarp siūlomų sprendimų – realaus laiko ir retrospektyvinė finansinių operacijų stebėsena, klientų rizikos vertinimas ir vidinių tyrimų analizė. Bendrovė teikia pažangiausius technologinius sprendimus, kurie supaprastina ir leidžia efektyviau užtikrinti pinigų plovimo ir terorizmo prevencijos procesus.

Įmonė vienija specialistus, sukaupusius didelę patirtį kovos su pinigų plovimu, finansinio sukčiavimo prevencijos ir finansų rinkos priežiūros srityse. Tarp komandos narių yra buvusi Lietuvos banko Finansų rinkos priežiūros tarnybos direktorė Jekaterina Govina, buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Petrauskas, ir buvusi Lietuvos banko Pinigų plovimo prevencijos skyriaus vadovė Eglė Kontautaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją