Pagrindinis Valdytojų tarybos pirmininko ir vicepirmininkų vaidmuo yra pirmininkauti ERPB metiniam Valdytojų tarybos susitikimui, kuriame priimami sprendimai strateginiais Banko veiklos klausimais. Be to, Gintarė Skaistė, kaip ERPB Valdytojų tarybos vicepirmininkė, dalyvaus sprendžiant aktualius klausimus dėl ERPB tolimesnės paramos Ukrainai, Banko veiklos geografinės plėtros bei prisidės prie kandidatų į kitąmet vyksiančius ERPB Prezidento rinkimus atrankos proceso.

„Tai svarbus įvertinimas Lietuvai, parodantis, kad esame matomi, girdimi ir vertinami tarptautinėje bendruomenėje. Vienas iš artimiausio laikotarpio banko prioritetų, prie kurio įgyvendinimo turėsiu galimybę prisidėti – priimti sprendimus, užtikrinančius tęstinę veiklą Ukrainoje, įskaitant investavimą į skubaus atstatymo projektus. Dabartinėje geopolitinėje ir ekonominėje situacijoje taip pat svarbu išlaikyti aktyvų ERPB vaidmenį dėl karo neigiamai paveiktose regiono valstybėse, įskaitant ir Baltijos šalis, pavyzdžiui įgyvendinant gyvybiškai svarbius energetinio savarankiškumo įtvirtinimo projektus, kad praėjusių metų precedentas rusijai manipuliuojant energijos rinka nebepasikartotų“, – sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

ERPB Valdytojų tarybos metinio susitikimo metu kasmet renkami pirmininkas ir du vicepirmininkai vienerių metų laikotarpiui (iki kito metinio susitikimo). 2023–2024 m. ERPB valdytojų tarybos pirmininke paskirta Valdytoja iš Nyderlandų – finansų ministrė Sigrid Kaag, o vicepirmininke taip pat išrinkta Valdytoja iš Egipto – Tarptautinio bendradarbiavimo ministrė Rania Al-Mashatir.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją