Šį verslo kompleksą dviem etapais – 2017 m. ir 2019 m. – pastatė viena didžiausių nekilnojamojo turto vystymo bendrovių Baltijos šalyse „YIT Lietuva“. Verslo kompleksas yra patogioje vietoje šalia Vilniaus priemiesčius ir miesto centrą jungiančio Vakarinio aplinkkelio, kuriuo taip pat galima lengvai pasiekti į Kauną bei Rygą vedančius greitkelius.

„Duetto A“, ir „Duetto B“ pastatai yra pilnai išnuomoti. Juose įrengtos patogios, ekonomiškos ir aplinką tausojančios biuro erdvės, kurios atitinka šiuolaikinio darbo poreikius. Šiame komplekse įsirengti savo centrinius biurus Lietuvoje nusprendė tokie visame pasaulyje ir vietos rinkose gerai žinomi vardai kaip „RIMI Lietuva“ (priklausanti įmonių grupei „ICA Gruppen“), BASF, „Intrum“, „Schneider Electric“, taip pat savivaldybei priklausančios bendrovės Vilniaus Vandenys ir Vilniaus šilumos tinklai.

Abu pastatai turi „BREEAM“ naujos statybos sertifikatus, jų įsigijimas bus finansuojamas iš banko „Swedbank“ gauta žaliąja paskola.

„Džiaugiamės, galėdami verslo kompleksą „Duetto“ įtraukti į savo sparčiai augančio fondo „East Capital Real Estate Fund IV“ portfelį. Kaip ir kitos mūsų investicijos, naujasis pirkinys atitinka mūsų investicijų strategiją – investuoti į patogiose ir lengvai prieinamose sostinės vietose esančius objektus, kuriuose būtų įrengtos šiuolaikiškos ir aplinką tausojančios biurų erdvės, o nuomininkų struktūra būtų solidi,“ – teigė bendrovės „East Capital Real Estate“ generalinis direktorius Madis Raidma.

„Mes vertiname Vilniaus miesto pastangas užtikrinti, kad nuolat investuojant į transporto ir pėsčiųjų / dviračių takų infrastruktūrą šis rajonas taptų viena patraukliausių verslo vietų mieste. Nekantriai laukiame galimybės prisidėti prie šios vietovės sėkmės ir tęsti bendradarbiavimą su miestu, mūsų nuomininkų bendruomene ir šalia įsikūrusiais paslaugų verslais.“

Įsigijimo sandorį finansuoja „Swedbank“.

„Statybų ir nekilnojamojo turto eksploatacijos emisijos yra vienos didžiausių iš visų sektorių. Tai reiškia, kad pastatai turi atitikti ilgalaikę išmetamųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio mažinimo strategiją ir tikslus. Verslo centrų kompleksas „Duetto“ skyrė didelį dėmesį tvarumo sprendimams. Tai yra A energinio naudingumo klasės bei tarptautinio standarto „BREEAM“ sertifikatą „Very good“ gavę verslo centrai, tad mūsų skirta paskola patenka į banko žaliųjų obligacijų programą. Džiaugiamės bendradarbiavimu bei sutampančiomis atsakingo bei tvaraus verslo vertybėmis su „East Capital Real Estate IV“ fondu bei šiuo finansavimu“, – teigė „Swedbank“ verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

Šiame sandoryje „East Capital Real Estate“ konsultavo advokatų kontora „FORT Legal“, audito, mokesčių ir verslo konsultacijų bendrovė „KPMG“ ir techninis konsultantas „Projector“.

„East Capital Real Estate“ yra viena pirmaujančių regiono nekilnojamojo turto valdytojų, investuojančių į komercinį nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse ir Centrinėje Europoje. Bendrovės valdomi fondai pirmenybę teikia investicijoms į biurų, logistikos ir mažmeninės prekybos segmentus. Bendrovė valdo keturis fondus ir vieną investavimo mandatą, kurių bendra nekilnojamojo turto vertė siekia 450 mln. eurų, o investicijos apima 20 nekilnojamojo turto objektų, kurių bendras nuomojamas plotas sudaro 340 tūkst. kv. m.

„East Capital Real Estate“ priklauso „East Capital Group“ – 1997 m. Švedijoje įkurtai aktyvaus turto valdymo grupei, kuri siūlo įvairialypius nuosavo kapitalo, pastovių pajamų vertybinių popierių, nekilnojamojo turto ir alternatyvių investicijų sprendimus su aiškia ESG pakraipa. Grupės verslo pagrindas – ne tik sukurti patrauklias investavimo galimybes, bet ir siekti teigiamų pokyčių, skatinant pasaulio pramonės įmones kurti didesnį tvarumą. Tarp grupės investuotojų yra stambūs instituciniai investuotojai, tarptautinių bendrovių pensiniai fondai ir žinomi šeimos biurai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją