„Statybų ir nekilnojamojo turto eksploatacijos emisijos yra vienos didžiausių iš visų sektorių. Tai reiškia, kad pastatai turi atitikti ilgalaikę išmetamųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio mažinimo strategiją ir tikslus. Verslo centrų kompleksas „Duetto“ skyrė didelį dėmesį tvarumo sprendimams. Tai yra A energinio naudingumo klasės bei tarptautinio standarto „BREEAM“ sertifikatą „Very good“ gavę verslo centrai, tad mūsų skirta paskola patenka į banko žaliųjų obligacijų programą. Džiaugiamės bendradarbiavimu bei sutampančiomis atsakingo bei tvaraus verslo vertybėmis su „East Capital Real Estate IV“ fondu bei šiuo finansavimu“, – teigė „Swedbank“ verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

Pasak „Swedbank“, tvarumas yra strateginės svarbos sritis. Bankas aktyviai prisideda prie tvaresnės ateities kūrimo per finansines paslaugas. „Swedbank“ žaliųjų paskolų verslui portfelis jau siekia daugiau nei 334 mln. eurų, remiantis „Swedbank“ atsakingo investavimo politikos principais investuojamas pensijų fondų turtas perkopė 2,3 mlrd. eurų, o daugiabučių renovacijai Lietuvoje bankas jau yra skyręs apie 133 mln. eurų, skelbiama pranešime.

„Swedbank“ yra mums svarbus „East Capital Real Estate“ valdomų nekilnojamojo turto fondų bankinio finansavimo partneris. Vertiname tai, kad mus sieja bendras požiūris į investicijų tvarumą, jų vertės ilgaamžiškumą. „Swedbank“ suteikiama žalioji paskola patvirtina, kad ši „East Capital Real Estate Fund IV“ fondo investicija pasirinkta teisingai, įvertinant įsigyjamų pastatų ir jų lokacijos ilgalaikį patrauklumą nuomininkams bei šios investicijos teigiamą poveikį aplinkai“, – sakė „East Capital Real Estate“ vadovas Lietuvai Arūnas Gricius.

„Duetto“ pastatų plotas siekia 17 tūkst. kv. m. plotą. Jame įsikūrusios tokios bendrovės kaip „Rimi Lietuva“ „Intrum“, „Vilniaus vandenys“, „Sweco“ ir kt., pažymima „Swedbank“ pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją