„Litgrid“ vadovo Roko Masiulio teigimu, Kauno elektrinės transformatorių pastotė yra svarbi miestui, nes jungia net šešias 110 kV elektros perdavimo linijas ir kartu su kitomis miesto pastotėmis sudaro miesto 110 kV elektros žiedą. Iš šios pastotės arba per ją elektros energija teka į maždaug 150 tūkst. kauniečių namus.

„Tikslingai siekdami energetinės nepriklausomybės, turime įgyvendinti ne tik strateginės reikšmės infrastruktūros projektus, susijusius su sinchronizacija, bet ir užtikrinti patikimą elektros sistemos darbą atnaujindami esamus tinklo objektus. Rekonstruodami istorinę Kauno elektrinės transformatorių pastotės skirstyklą modernizuosime jos įrenginius, kad elektros tiekimas Kauno miesto gyventojams ir verslams būtų patikimas ir stabilus“, – sakė R. Masiulis.

Informuojama, kad 1975-aisiais įrengtos transformatorių pastotės skirstyklos atnaujinimo metu seni įrenginiai bus keičiami naujais, moderniais prietaisais, gerokai sumažės eksploatacinės išlaidos, padidės elektros perdavimo patikimumas.

Skirstyklos rekonstrukciją atliks bendrovės „Connecto Lietuva“ ir „Connecto Eesti“.

Darbų kaina siekia 3,8 mln. eurų, iš kurių 1,9 mln. finansuojami Europos Sąjungos lėšomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją