Iš viso per sausio – balandžio mėnesius fiksuojama 54,6 mln. pajamų – 7,6 proc. daugiau nei 2022 metais tuo pačiu laikotarpiu, ir 63,9 tūkst. klientų – 3,9 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

„Novaturas“ 2022 metais patyrė 713 tūkst. eurų nuostolį ir už šį laikotarpį akcininkams dividendų nenumato, pranešta per biržą. Dėl to bendrovės akcininkai spręs birželio 6 d. planuojamame susirinkime.

„Novaturas“ iš ankstesnių laikotarpių yra sukaupęs 9,741 mln. eurų pelno, visą kurį siūloma perkelti į kitus finansinius metus.

Akcininkams taip pas siūloma pakeisti bendrovės įstatus, numatant valdybos narių skaičiaus sumažinimą nuo 5 iki 3 narių, o valdybos kadencijos laiką trumpinant nuo 4 iki 2 metų.

„Nors aktyvusis atostogų sezonas dar tik startuoja, jau balandį esame pardavę daugiau nei pusę visos šių metų programos kelionių. Fiksuojame augančius išankstinius kitos žiemos pardavimus, o prasidėjusį vasaros sezoną pasitinkame užtikrintu keleivių srautu tiek populiariausiose kryptyse, tiek didelio susidomėjimo per pastaruosius kelerius metų sulaukusiose – pavyzdžiui, Juodkalnijoje, Tunise, kurių apimtis didiname stebėdami paklausą.

Mūsų turimos kompetencijos ir veiklos modelis leidžia asortimentą operatyviai pritaikyti atsižvelgiant į keliautojų poreikius. Tai mus kaip lyderius išskiria iš kitų turizmo rinkos dalyvių, kurie dažniausiai orientuojasi tik į patikrintas, populiariausias kryptis“, – sakė „Novaturo“ grupės vadovas Vitalijus Rakovskis.

Balandį „Tesonet“ akseleratorius („Nord Security“, „Oxylabs“, „Surfshark“, „CyberCare“) kartu su kelionių organizatoriais „AirGuru“ ir „Novaturu“ įgyvendino didžiausios apimties grupinę darbostogų kelionę Lietuvos turizmo istorijoje. Jos metu užsakomaisiais „Novaturo“ reisais skraidinta beveik 2,5 tūkst. keleivių.

Taip pat balandžio pradžioje bendrovė pradėjo išankstinius 2023–2024 m. žiemos sezono pardavimus, o gegužę paskelbė pilną kelionių programą. Keliautojai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos iš viso gali rinktis iš 22-ų skirtingų krypčių, 19-oje šalių. Jau per pirmąjį mėnesį po starto balandį fiksuojama žymiai daugiau pardavimų nei praėjusiais metais starto mėnesį.

Vertindami klientų atsiliepimus bei jų poreikius, „Novaturas“ visose žiemos sezono kryptyse bent 10 proc. atnaujino viešbučių pasiūlą, o kai kuriose jų atnaujinimas siekia ir 30 proc. Siekiama ne tik užtikrinti kokybę, kuo geresnę klientų patirtį, bet ir įtraukti daugiau viešbučių, kurie laikosi tvarumo standartų.

Išankstinių žiemos pardavimų programoje pristatytos naujos, po ilgesnio laiko sugrįžtančios kryptys Jordanija ir Vietnamas, į kurias bendrovė skraidins iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Be to, populiarias slidinėjimo kryptis Italijoje bei Prancūzijoje „Novaturas“ papildė ir Zalcburgo regionu Austrijoje.

Be to, atsižvelgdama į augantį keliautojų susidomėjimą egzotinėmis šalimis, bendrovė žiemos sezonui išplėtė vietų ir krypčių pasiūlą jose. Iš viso siūloma 12 tolimųjų krypčių, o kai kurių pasiūlymų apimtis „Novaturas“ padidino net kartais, lyginant su praėjusiu sezonu. Pasiūla į Zanzibarą padidėjo beveik 3 kartus, o į Kubą, Seišelius, Meksiką – beveik 2 kartus.

Kitos žiemos asortimente ir Egipto, Madeiros, Tenerifės kurortai bei daugiau nei 73 pažintinių kelionių lėktuvu ir autobusu maršrutai, į kuriuos pardavimai kitai žiemai pradėti jau balandžio mėnesį. Pažintinių kelionių sąraše siūloma daugiau nei 20 naujienų – kelionės į Bavarijos ir kitas kalėdines muges, Naujųjų metų sutikimo programos Austrijoje, Šveicarijoje, Olandijoje, Prahoje, Zakopanėje, Taline bei kituose Europos miestuose. Taip pat – naujos trumpesnių ir ilgųjų savaitgalių kelionės Kipre, Lisabonoje, Malagoje ir kitose kryptyse.

Gegužės pabaigoje „Novaturo“ grupė skelbs pirmojo ketvirčio finansinius rezultatus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją