„Sieksime sudaryti galimybes finansų rinkos dalyviams keistis informacija, ypač kovojant su sukčiavimu, ir įgyvendinti kitus sprendimus, kurie padėtų jiems efektyviau kovoti su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu bei deramai įgyvendinti tarptautines sankcijas. Kartu dėsime visas pastangas, kad Lietuva būtų matoma kaip lyderė pinigų plovimo prevencijos srityje“, – sako Eglė Lukošienė.

Pranešime nurodoma, kad ji yra baigusi teisės studijas Mykolo Romerio universitete, gilino teisės žinias Strasbūro universitete ir mokėsi ekonomikos Vilniaus universitete. Šiuo metu Eglė baigia „BMI Executive Institute“ vadovų verslo vadybos programą.

2007–2010 m. E. Lukošienė dirbo advokatų kontorose. Nuo 2011 m. ji perėjo į Lietuvos vertybinių popierių komisiją, o nuo 2012 m. sausio pradėjo dirbti Lietuvos banke įvairiose finansų rinkos priežiūros srityse.

„Ilgametė Eglės praktinė patirtis, puikus finansinių paslaugų supratimas, kartu su jos vadybos žiniomis, bus naudingos Centrui tolesnės plėtros etape telkiant valstybinių institucijų ir privačių įstaigų bendradarbiavimą, plečiant jų ratą“, – sako Vaidas Cibas, Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius.

2021 m. gegužės 17 d. veiklą pradėjęs VšĮ Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centras veikia viešojo ir privataus sektorių partnerystės principu, jo tikslas – stiprinti kovą su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu, formuojant gerąją praktiką, ugdyti esamus ir naujus pinigų plovimo prevencijos specialistus.

Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro steigėjai yra Finansų ministerija, Lietuvos bankas ir komerciniai bankai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją