UAB „Gren Lietuva“ pabaigė sandorį su „E energija“ grupę valdančia UAB „E energy invest“ ir įsigijo UAB „Šiluma miestams“, valdančią šilumos gamybos ir tiekimo įmones Akmenės ir Trakų rajonuose bei nepriklausomus šilumos gamintojus Vilniuje ir Visagine. Šis sandoris yra dalis „Gren“ augimo strategijos.

Per metus naujai įsigytos įmonės patiekia apie 204 GWh šilumos energijos, bendras jų gamybos pajėgumas – 112 MW, bendrovėse dirba 91 darbuotojas.

„Nuo pat savo veiklos Baltijos šalyse pradžios siekėme gaminti žaliąją energiją iš vietinių atsinaujinančių energijos išteklių ir atliekų. Ryžtingai tęsiame savo žaliąją plėtrą įsigydami papildomus gamybinius pajėgumus, kuriais 90 proc. energijos pagaminama iš biomasės. Toliau vykdysime veiklą ir įsipareigojimus klientams, darbuotojams ir partneriams, kartu didindami mūsų bendro verslo efektyvumą ir diegdami naujoves“, – teigė „Gren Lietuva“ vadovas Vitalijus Žuta.

Įsigytos įmonės bus integruotos į „Gren“ struktūrą ir naudos „Gren“ prekių ženklą. Dabar „Gren“ energetikos įmonės veikia jau septyniuose Lietuvos miestuose: Joniškyje, Klaipėdoje, Naujojoje Akmenėje, Švenčionyse, Trakuose, Vilniuje ir Visagine. Bendras įmonių šilumos gamybos pajėgumas – 248 MW. Įmonėse Lietuvoje dirba 189 darbuotojai.

Nuosavybės ir prekių ženklo pasikeitimas neturės jokios įtakos nei galiojančioms sutartims su klientais ir partneriais, nei paslaugų kainoms.

UAB „Šiluma miestams“ valdo UAB „Akmenės energija“, UAB „Trakų energija“, UAB „Kirtimų katilinė“, UAB „Karlų katilinė“ ir UAB „Šilo katilinė“, veikiančias Naujojoje Akmenėje, Akmenėje, Ventoje, Kruopiuose, Papilėje, Trakuose, Lentvaryje, Vilniuje ir Visagine.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją