Grynasis pelnas, nuo beveik 946 tūkst. eurų 2021 metais, praėjusiais augo iki 1 160 392 Eur.

Pajamas didino ankstesnės investicijos

„Ekskomisarų biuro“ generalinis direktorius Vytautas Labeckas aiškina, kad didžiausią įtaką finansiniams rezultatams praėjusiais metais turėjo ankstesnių metų įsigijimai – bendrovės „Maxima LT“ dukterinės įmonės „Loganas“ bei Vakarų ir Šiaurės Lietuvoje veikusios saugos tarnybos UAB „Norgauda“.

„Investicijos į įmonės plėtrą duoda grąžą. Praėjusiais metais jau pilnai veikėme regionuose, kuriuose pavyko sustiprinti savo pozicijas po įmonių įsigijimų.

Prie didėjusių pajamų prisidėjo ir praėjusiais metais laimėti konkursai – prekybos tinklo „Lidl“, Lietuvos oro uostų, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“, įvairių muzikos festivalių, koncertų bei kitų renginių“, – pasakojo V. Labeckas.

„Ekskomisarų biuro“ pajamų augimui įtakos turėjo ir bendras kainų didėjimas. Pasak V. Labecko, dėl augančios minimalios darbo algos, darbo užmokesčio bei infliacijos, įmonė buvo priversta didinti ir savo teikiamų paslaugų kainas.

Didėjo darbo užmokestis

Pasak V. Labecko, praėjusiais metais, reaguojant į kylančias kainas ir rinkos pokyčius buvo peržiūrėtas darbo užmokestis, kuris vidutiniškai didėjo 16 proc.

„Fizinė apsauga, kai objektą ar renginį saugo žmonės, sudaro didžiąją dalį mūsų teikiamų paslaugų krepšelio. Tai reiškia, kad žmogiškieji resursai vis dar labai reikalingi, norint teikti kokybiškas ir klientų poreikius geriausiai atitinkančias paslaugas.

Kad išlaikytume profesionalų komandą ir pastiprintume ją naujais darbuotojais, kasmet peržiūrime darbo užmokesčio fondą ir nuolatos jį didiname, investuojame į darbuotojų mokymus, jų kvalifikacijos kėlimą“, – kalbėjo V. Labeckas.

Šiuo metu įmonėje dirba beveik 1700 darbuotojų, o paslaugos teikiamos visoje Lietuvoje.

Planuoja tolimesnę plėtrą

Paklaustas apie verslo planus šiems metams, V. Labeckas patikino, kad visada svarstytų įmonių įsigijimo galimybes ar plėtrą į miestus, kuriuose iki šiol apsaugos paslaugos teikiamos pasitelkiant partnerius.

„Mūsų strategija – tolimesnė plėtra, todėl aktyviai žvalgomės rinkoje, domimės kitų įmonių įsigijimo galimybėmis. Siekiame išlaikyti rinkos lyderio pozicijas bei praplėsti teikiamų paslaugų geografiją.

Žinoma ir toliau gerinsime teikiamų paslaugų kokybę, kad savo klientams galėtume pasiūlyti geriausias paslaugas. Didelis dėmesys išlieka elektroninės saugos segmentui“, – kalbėjo įmonės vadovas.

„Ekskomisarų biuras“ šiuo metu teikia saugos paslaugas prekybos tinklams „Iki“, „Lidl“, „Maxima“, „Senukai“, saugos „Švyturys-Utenos alus“ daryklą Utenoje. Taip pat ruošiasi Eurolygos finalinio ketvirto varžyboms, kurios vyks šių metų gegužės 19-21 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją