Naują bendrovės „Vilniaus vandenys“ valdybą šiuo metu sudaro penki, solidžią ekspertinių ir praktinių žinių, darbo skirtingų įmonių valdybose patirtį turintys, valdybos nariai. Nepriklausomi ekspertai: Jurgita Petrauskienė, Rytis Ambrazevičius, Robertas Šerėnas ir Vitalijus Orlovas bei didžiausio bendrovės akcininko, Vilniaus miesto savivaldybės, paskirta valdybos narė – Lina Koriznienė. Šių valdybos narių kandidatūros buvo patvirtintos „Vilniaus vandenų“ visuotinio akcininkų susirinkimo metu.

„Vilniaus vandenys“, kaip didžiausia visoje šalyje vandentvarkos įmonė, šiame sektoriuje išsiskiria aiškia lyderyste. Šių metų pradžioje bendrovė pradėjo ir naujos 2023-2032 metų veiklos strategijos įgyvendinimą, todėl išrinktai valdybai tenka svarbi misija, padedant įgyvendinti naujoje strategijoje išskirtus labai ambicingus bendrovės tikslus.

Tai gyvybiškai svarbių mūsų miesto gyventojams procesų nuolatinis tobulinimas bei solidus indėlis į aplinkai draugiško miesto kūrimą“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

Keturi iš penkių patvirtintų naujos bendrovės valdybos narių šioms pareigoms yra paskiriami antrą kartą.

Jurgita Petrauskienė

„Nuolatiniai ir kartais nenuspėjami aplinkos pokyčiai įpareigoja įmones priimti greitus, labai atsakingus ir ateitį galinčius pakeisti sprendimus. Tai parodė ir pastarieji metai: pandemija, karas, staigus elektros energijos kainų kilimas. Praėjusioje valdybos kadencijoje visus šiuos iššūkius sprendėme, priimti sprendimai pasiteisino, o sukurta nauja įmonės strategija iki 2032 m. nubrėžė aiškias ir ambicingas bendrovės veiklos kryptis artimiausiam dešimtmečiui.

Esu įsitikinusi, jog mano ir kitų valdybos narių ekspertinės žinios bei patirtis padės tęsti pradėtus darbus ir atliepti aukščiausius bendrovei keliamus ne tik veiklos kokybės, efektyvumo, bet ir aplinkosauginius lūkesčius“, – teigia pirmojo valdybos posėdžio metu eiti „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkės pareigas išrinkta Jurgita Petrauskienė.

Artimiausiu metu „Vilniaus vandenų“ valdybą turi papildyti dar du akcininkų išrinkti nariai.

Pirmojo valdybos posėdžio metu taip pat ketverių metų kadencijai buvo išrinkti ir „Vilniaus vandenų“ Audito ir rizikų komiteto nariai. Jais tapo Jurgita Petrauskienė, Robertas Šerėnas bei Rytis Ambrazevičius, kuris išrinktas šio komiteto pirmininku.

„Vilniaus vandenys“ tiekia geriamąjį vandenį ir tvarko nuotekas 278 tūkst. klientų Vilniuje bei Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonuose. Bendrovės akcininkai yra Vilniaus miesto (90,79 proc.), Vilniaus (4,06 proc.), Švenčionių (3,37 proc.) ir Šalčininkų (1,78 proc.) rajonų savivaldybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją