Š. Ruzgys yra sukaupęs daugiau kaip dvidešimties metų patirtį finansų sektoriuje. Jis daugiau kaip dešimtmetį buvo bankui „Luminor“ priklausančios investicijų valdymo įmonės „Luminor investicijų valdymas“ vadovas ir valdybos pirmininkas, tuo pat metu vadovavo Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijai.

Š. Ruzgys taip pat turi didelę darbo valdybose patirtį – šiuo metu jis eina nepriklausomo valdybos nario ir valdybos pirmininko pareigas valstybės valdomoje įmonėje „Valstybės investicinis kapitalas“ bei užima Valstybės investicijų valdymo agentūros valdomo Pagalbos verslui fondo Patariamojo komiteto nario pareigas, yra buvęs ir nepriklausomu bendrovės „Victory Funds“ valdybos nariu, pabrėžiama pranešime.

„Prisijungimas prie komandos atveria galimybes realizuoti profesinę patirtį sparčiai augančioje ir ambicingoje organizacijoje. Praėjusių metų pabaigoje bankinę veiklą pradėjęs „Finora Bank“ jau siūlo lankstų finansavimo paslaugų krepšelį smulkiam ir vidutiniam verslui, o per keturis šių metų mėnesius padvigubino paskolų portfelį. Artimiausiu metu plėsime banko paslaugas ir juridiniams, ir fiziniams asmenims, orientuodamiesi į konkurencingus įrankius, didinančius finansavimo prieinamumą skirtinguose segmentuose“, – sako Š. Ruzgys.

Finansinių paslaugų įmonių grupė „Finora Capital“, kurios akcininkai yra 29 Estijos verslininkai ir privatūs asmenys, teikia finansavimo paslaugas, garantijas smulkioms ir vidutinėms įmonėms bei specializuotus finansinius sprendimus kūrybiniam sektoriui Lietuvoje ir Estijoje.

Įmonių grupės konsoliduotas paskolų portfelis siekia beveik 25 mln. eurų.