Remiantis sezoniškai pakoreguotais duomenimis, atitinkamos apimtys kovą, palyginti su ankstesniu mėnesiu, susitraukė 3,4 proc. Nuosmukis užfiksuotas po stipraus augimo sausį ir vasarį. Įmonės „FactSet“ apklausti analitikai kovui prognozavo kuklesnį – 1 proc. prilygstantį mažėjimą.

Apie tai pranešta po to, kai praėjusią savaitę paskelbti duomenys parodė, kad Vokietijos gamyklose sumažėjo naujų užsakymų, šalies milžiniškam pramonės sektoriui patiriant sunkumų dėl aukštų energijos kainų, išaugintų Rusijos invazijos į Ukrainą. Nors iki tol daugėjo vilčių, kad Vokietijai gali pavykti išvengti ekonomikos susitraukimo, pastarieji skaičiavimai neleidžia atmesti recesijos tikimybės.

Kaip pranešama, prie pramonės produkcijos apimčių sumažėjimo kovą prisidėjo automobilių pramonė, transporto priemonių ir jų detalių gamybai sumenkus 6,5 proc.

Nepaisant visko, šalies ekonomikos ministerija pabrėžia, kad pastaruoju metu fiksuojamos gerėjančios verslo nuotaikos, o tai esą indikuoja ekonomikos atsigavimą šiais metais.

Vokietijos ekonomika pirmą ketvirtį recesijos sėkmingai išvengė, bendrojo vidaus produkto (BVP) augimui stagnavus. 2022 m. pabaigoje ekonomika patyrė susitraukimą.

Šalies vyriausybė šiems metams prognozuoja 0,4 proc. prilygstančią ekonomikos ekspansiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją