Kaip nurodoma pranešime, grupės pajamos pirmąjį ketvirtį sudarė 31,1 mln. eurų (2022 m. – 30 mln. eurų). Iš pardavimo pajamų 58 proc. sudarė pajamos iš Estijos, 10 proc. iš Latvijos, 16 proc. iš Lietuvos ir 14 proc. iš tarptautinio tranzito.

„Pardavimus daugiausiai lėmė akivaizdžiai išaugusios siuntų siuntimo apimtys, kurioms teigiamą įtaką darė elektroninės prekybos augimas ir kurias palaikė mūsų plečiamas paštomatų tinklas. Tuo pat metu sumažėjo laiškų ir periodinių leidinių siuntimo paslaugų apimtys, o jų sąnaudos toliau didėjo ir tai turėjo įtakos bendriems finansiniams rezultatams. Palyginti su praėjusiais metais, kai buvo jaučiamas Ukrainos ir Rusijos karo poveikis, dabar matome tam tikrą vartojimo prisitaikymą prie pasikeitusių išskirtinių aplinkybių, tačiau vartotojus ir toliau veikia neapibrėžta bendra ekonominė aplinka“, – teigia Mart Mägi, „Omniva“ valdybos pirmininkas

Pasak „Omniva LT“ finansų vadovo Vaidriaus Veriko, Lietuvoje pirmasis šių metų ketvirtis taip pat buvo sėkmingas.

„Per pirmąjį metų ketvirtį pardavimo pajamos Lietuvoje, lyginant su tuo pačiu periodu pernai, augo 10,4 proc. ir siekė 6,8 mln. eurų. Grynasis šio ketvirčio pelnas paaugo 2,7 proc. ir siekė 568 tūkst. eurų. Verta išskirti, kad istoriškai pirmasis metų ketvirtis būna vienas iš geriausių metų, o prie geresnių rezultatų prisidėjo ir mažesnės nei tikėtasi energetinių kaštų išlaidos – kuras, dujos, elektra. Taip pat šiemet jau pristatėme ženkliai daugiau siuntų nei pernai, o prie to juntamai prisidėjo mūsų kasmetinė paštomatų tinklo plėtra“, – sako V. Verikas.

Kaip teigia bendrovės finansų vadovas, labiausiai sezoniškumo įtaka bus juntama tiek antrąjį, tiek trečiąjį šių metų ketvirčius, todėl tikimasi stabilaus siuntų kiekio. „Aktyviai stebime ekonomikos tendencijas, todėl paskutinį ketvirtį fiksuotas 3 proc. BVP kritimas verčia sunerimti ir atidžiai sekti rinkos bei ekonomikos vystymosi perspektyvas. Tikimės, kad paskutinį šių metų ketvirtį rinka augs, todėl esame numatę investicijas į paštomatų tinklo plėtrą“, – teigia V. Verikas.

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 420 paštomatų su daugiau nei 52 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė taip pat sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą, o pernai pristatė ir naują tarptautinių siuntų platformą tarptautines.omniva.lt. „Omniva LT“ priklauso Estijos paštui – AB „Eesti Post“, kuris valdo didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją