2023 m. pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbęs „Luminor“ teigia, kad jie atspindi pagerėjusią banko finansinę padėtį ir labai aukštą paskolų portfelio kokybę – neveiksnių paskolų dalis bendrajame paskolų portfelyje sudaro vos 1,2 proc. ir tai yra geriausias rodiklis banko istorijoje.

„Luminor“ pranešime nurodoma, kad banko operacinės išlaidos dėl investicijų į informacinių technologijų sistemas per laikotarpį didėjo 37 proc.

Bankas taip pat padarė atidėjinių neveiksnioms paskoloms, tačiau mažiau nei pernai, ir tai taip pat turėjo įtakos grynojo pelno rodikliui. Banko sąnaudų ir pelno santykis pasiekė 49,9 proc. ir tai padėjo pagerinti kapitalo grąžą iki 15,2 proc. „Luminor“ likvidumo ir kapitalo pozicijos išliko stiprios, o kapitalo pakankamumo rodiklis laikotarpio pabaigoje siekė 20,4 proc.

„Mūsų solidūs ketvirčio rezultatai, įskaitant pajamų augimą, padidėjusį likvidumą ir sustiprėjusias kapitalo pozicijas leido daugiau investicijų skirti banko IT sistemų plėtrai ir klientų patirčiai gerinti.

Vertinant situaciją apskritai, manau, kad Baltijos regiono perspektyvos išlieka geros, nepaisant vyraujančių abejonių dėl ekonomikos augimo. Sveiki banko finansai ir atsakingas rizikos valdymas „Luminor“ suteikia galimybių toliau įgyvendinti numatytą strategiją, stiprinti klientų finansinę padėtį ir prisidėti prie Baltijos šalių ūkių augimo“, – sakė „Luminor“ banko generalinis direktorius Peteris Bosekas.

Tuo metu „Luminor“ banko Lietuvoje vadovas Andrius Načajus sakė, kad didžiuojasi komanda, kurios susitelkimas ir kompetencija padeda ir bankui, ir klientams.

„Tačiau rinkoje šiuo metu atsiranda daug nežinomybės ir iššūkių. Padėtį Lietuvoje gerokai komplikuoja ir Lietuvos politikai, žaibo greičiu stumiantys naujo, specialiai bankams pritaikyto pajamų mokesčio įstatymą.

Turint galvoje, kad Lietuvoje du ketvirčius iš eilės fiksuojamas BVP nuosmukis, rimtų iššūkių gali atsirasti ne tik verslui, bet ir bankų sistemai. Belieka tikėtis, kad papildomas likvidumas ir sukauptas kapitalas padės neutralizuoti galimus praradimus“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją