„Lietuvos geležinkeliai“ verčia naują veiklos puslapį ir įgyvendina beprecedentę veiklos transformaciją, kuri apima tiek veiklos efektyvumo didinimą, tiek plėtros į naujas rinkas, ypač – Vakarų Europos, projektus. Įgyvendinant strateginius pokyčius didelę vertę kuria aiški ir savalaikė komunikacija bei dialogo su suinteresuotomis šalimis stiprinimas – būtent šios užduotys teks naujajam korporatyvinių reikalų direktoriui ar direktorei“, – sakė LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Labiausiai tinkamus pretendentus į šias pareigas LTG padės atrinkti vadovų paieškos įmonė „Aims International Lietuva“, pasirinkta viešojo pirkimo būdu.

Kaip nurodoma darbo skelbime, bazinis darbo užmokestis 5540 – 8300 Eur, neatskaičius mokesčių. Taip pat nurodoma, kad būtų metinis paskatinimas, priklausomai nuo veiklos rezultatų, kompensacija už automobilį, galimybė dirbti nuotoliniu būdu, suteikiamas savanoriškas sveikatos draudimas, draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, nemokamos kelionės traukiniais visoje Lietuvoje.

Pastarąjį mėnesį LTG sustiprino darbo atrankas reglamentuojančius procesus, skirta daugiau dėmesio viešųjų ir privačių interesų konfliktų regimybės prevencijai bei stebėsenai. Korporatyvinių reikalų direktoriaus atranka bus vykdoma pagal atnaujintą procesą, todėl paskutiniuose atrankos etapuose kandidatai turės užpildyti atnaujintos formos deklaracijas, kuriose bus prašoma atskleisti informaciją ir apie savo galimą politinį pažeidžiamumą bei susijusius asmenis.

ELTA primena, kad kovą prieš tai korporatyvinių reikalų direktorės konkursą laimėjusi Agnė Belickaitė pasitraukė iš pareigų po to, kai klausimus dėl jos ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog buvusio ekonomikos ir inovacijų viceministro žmona įsidarbino LTG korporatyvinių reikalų direktore.

Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės A. Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigė savo ryšio su Laisvės partija, tačiau teigė, kad jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Pasak jos, ji dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodė gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra teigusi, kad A. Belickaitė, nusprendusi įsidarbinti LTG, padarė klaidą. Vyriausybės vadovė akcentavo, kad taip pat klausimų kelia ir LTG atrankos į pareigas procedūrų skaidrumas. Ji tvirtino norinti iš LTG grupės gauti daugiau paaiškinimų dėl A. Belickaitės įdarbinimo korporatyvinių reikalų direktore.

Po kilusio ažiotažo iš užimamų pareigų pasitraukė A. Belickaitė ir jos vyras Vincas Jurgutis.