Kaip nurodoma pranešime, 2022 m. didžiausią dalį visų pajamų, daugiau nei 51 proc., „Teltonika“ sugeneravo iš profesionalams skirtų transporto valdymo ir sekimo gaminių. Antrą pagal dydį pajamų dalį sudarė pramoninės tinklo įrangos verslo sritis, kurios pajamos jau viršijo 43 proc. visų konsoliduotų įmonių grupės pajamų.

Labiausiai iš visų grupės įmonių augo „Teltonika EMS“, teikianti elektronikos gaminių projektavimo ir surinkimo paslaugas. Šios įmonės pajamos išaugo 2,5 karto – nuo 5 mln. eurų iki 13,6 mln. eurų – ir sudarė 5 proc. visų konsoliduotų pajamų.

„Teltonikos“ įmonių grupės pradėta vystyti elektromobilių įkrovimo stotelių gamyba praeitais metais sugeneravo beveik 1 mln. eurų apyvartą.

Įmonė „Teltonika Energy“, atsakinga už šią verslo sritį, ir toliau sparčiai didina klientų skaičių. Šiais metais „Teltonikos“ įmonių grupė planuoja pradėti ir telemedicinos įrangos pardavimus, pažymima pranešime.

„2022 metais daugiau nei 96 proc. įmonių grupės produkcijos buvo eksportuojama į 170 pasaulio šalių. Nors Europoje situacija dėl Rusijos agresijos Ukrainoje išbalansavo ekonominį klimatą, sugebėjome išlikti gerai diversifikuoti ir apie du trečdalius pajamų generuoti iš Europos klientų. „Teltonikos“ finansinė būklė išliko stipri, gerai kapitalizuota. Finansinės skolos nedidelės palyginus su įmonių grupės generuojamais piniginiais srautais“, – teigia „Teltonikos“ įmonių grupės viceprezidentas finansams Artūras Kazėnas.

Grynasis „Teltonikos“ įmonių grupės pelnas 2022 m. siekė 37,5 mln. eurų. Pernai paramai „Teltonika“ skyrė 2,7 mln. eurų – tai yra didžiausia suma per visą įmonių grupės istoriją.

2022 m. įmonių grupė Molėtuose atidarė naują technologijų centrą, kuris padės padvigubinti gamybos apimtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją