Kaip nurodoma pranešime, AB Vilniaus šilumos tinklų valdybą sudaro penki nariai: trys iš jų yra nepriklausomi ekspertai, du skiriami akcininko (Vilniaus miesto savivaldybės) – priklausomi valdybos nariai. Šiuo metu bendrovės valdyboje savo patirtimi dalinasi nepriklausomi ekspertai Eglė Čiužaitė, Vitalijus Orlovas ir naujai prisijungęs bei valdybos pirmininku išrinktas didžiulę patirtį energetikos sektoriuje turintis Paulius Saltonas. Akcininko atstovas yra Vilniaus miesto savivaldybės Teisės grupės vadovas Edvardas Varoneckas. Dar vienas valdybos narys bus skiriamas Vilniaus miesto savivaldybės.

„Džiaugiuosi, kad mums pavyko suformuoti ambicingą Vilniaus šilumos tinklų valdybą – radome balansą tarp tęstinumo užtikrinimo ir šviežio požiūrio į ateities energetiką. Bendrovė turi ambicingą ilgalaikę strategiją iki 2040 metų, tad viena iš pagrindinių valdybos funkcijų – padėti ją įgyvendinti ir taip prisidėti prie švarios ir efektyvios energetikos misijos“, – sako Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

Pirmojo valdybos posėdžio metu, valdybos pirmininku išrinktas energetikos ekspertas Paulius Saltonas.

„Į Vilniaus šilumos tinklų komandą atsinešu sukauptą patirtį energetikoje. Bendrovė tvirtai žengia transformacijos ir efektyvumo keliu, todėl esu tikras, kad mano žinios ir patirtis reikšmingai prisidės prie bendrovės siekio iki 2030 m. atsisakyti iškastinio kuro naudojimo šilumos gamybai. Neabejoju, kad mūsų pastangomis Vilnius taps miestu, kuriame šiluma bus gaminama iš 100 proc. atsinaujinančių energijos šaltinių“, – sako naujasis Vilniaus šilumos tinklų valdybos pirmininkas P. Saltonas.

AB Vilniaus šilumos tinklai yra didžiausia Lietuvoje centralizuotos šilumos tiekėja, kuri gamina šilumos ir elektros energiją, tiekia šilumą ir karštą vandenį daugiau kaip 220 tūkst. Vilniaus namų ūkių bei įmonių.

Bendrovėje dirba 580 darbuotojų, kurie rūpinasi patikimu ir kokybišku paslaugų tiekimu ekonomiškai pagrįstomis kainomis, taiko efektyvias klientų aptarnavimo praktikas, nuolat modernizuoja šilumos gamybos ir perdavimo sistemas, diegia inovatyvias technologijas, įgyvendina aplinkosaugos projektus. 99,6 proc. bendrovės akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybei.