„Vadovaujant Simonui „Omniva LT“ sparčiai augo ir pasiekė puikių rezultatų, be to, Simonas daug prisidėjo kuriant „Omniva“ organizaciją Baltijos šalyse. Mums, žinoma, liūdna dėl to, kad jis nusprendė palikti mūsų bendrovę, tačiau linkime jam didelės sėkmės naujose pareigose ir naujuose iššūkiuose“, – teigia bendrovės „Omniva“ valdybos pirmininkas Mart Mägi.

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, „Omniva LT“ pajamos per visą Simono Bielskio vadovavimo laiką augo beveik 15 kartų, o darbuotojų skaičius – beveik 10 kartų. Organizacijos rinkos dalis augo nuo 2 proc. iki 28 proc., paštomatų tinklas išaugo beveik 20 kartų.

Pasak S. Bielskio, bendrovės augimo sėkmę nulėmė profesionalūs kolegos, komandinis darbas, buvimas stiprios grupės dalimi ir ilgalaikės strategijos įgyvendinimas, dažnai lydimas drąsių sprendimų.

„Pradėjus vadovauti įmonei, elektroninė komercija, kaip reiškinys, dar buvo mažai paplitęs, paštomatais Lietuvoje nesinaudojo beveik niekas. Todėl mūsų tikslas buvo be didelio biudžeto komunikacijai ir marketingui padaryti tą pokytį, nepaisant to, kad buvome mažiausias rinkos dalyvis. Didžiausias mūsų išskirtinumas – tai, kad mes save laikėme neatskiriama elektroninės komercijos ekosistemos dalimi“, – sako S. Bielskis.

Kaip išskiria dabartinis vadovas, artimiausiuose planuose laukia trumpas poilsis, o po jo – priimti nauji iššūkiai. Vadovo pareigas paliekantis S. Bielskis jas perleidžia „Omniva LT“ finansų vadovui Vaidriui Verikui: „Per beveik dešimtmetį ir organizacijoje, ir rinkoje kartu nuveikėme tikrai labai daug, bet atėjo natūralus noras ir laikas naujiems, savo apimtimi didesniems iššūkiams. Kita vertus, tikiu, kad organizacijos turi vystytis tvariai, iš vidaus, o įpėdinystė – ne vien skambus žodis, bet ir mūsų siekiamybė, todėl labai užtikrintai atsakomybę perleidžiu finansų vadovui, su kuriuo pastaruosius du metus sėkmingai dirbome drauge. Kiekvienam lyderiui svarbu auginti naujus lyderius ir mes džiaugiamės, kad tokių turime“.

Vaidrius Verikas

Naujasis bendrovės Lietuvoje vadovas Vaidrius Verikas dėmesį teiks tiek pradėtų darbų tąsai, tiek tolesniam augimui.

„Pareigų perdavimas įvyks natūraliai, nes prie visų didžiausių pastarųjų metų bendrovės sprendimų ar projektų su Simonu dirbome kartu. Artimiausi darbai – sėkminga moderniausio Baltijos šalyse siuntų rūšiavimo terminalo statybų tąsa ir nuosekli plėtra Lietuvos bei visų Baltijos šalių mastu“, – teigia V. Verikas.

„Omniva LT“ priklauso Estijos paštui – AB „Eesti Post“, kuris valdo didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją