Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas 2023 m. sausio 2 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

Su valdymo bendrove „Fegda grupė“ susiję subjektai atlieka tiltų, tunelių, hidrotechninių statinių statybos bei remonto, kelių ir gatvių tiesimo bei remonto, pamatų įrengimo darbus, teikia statybinių mašinų ir įrengimų nuomos ir serviso, laboratorijos, projektavimo paslaugas, taip pat prekiauja asfalto mišiniais, inertinėmis medžiagomis, statybinėmis mašinomis ir įrengimais, statybinėmis medžiagomis, įrankiais ir tvirtinimo elementais, betono ir gelžbetonio gaminiais, metalo konstrukcijomis, atlieka mineralinių medžiagų krovos darbus, rengia nestandartinių gaminių darbo ir gamybos brėžinius.

„Alkesta“ stato ir remontuoja tiltus, tunelius, viadukus bei geležinkelius, tiesia ir remontuoja kelius bei gatves, vykdo inžinerinių tinklų ir aplinkos įrangos darbus, teikia statybinių mašinų ir įrengimų nuomos, laboratorijos, projektavimo, stambiagabaričių krovinių pervežimo, automobilių nuomos ir serviso paslaugas, prekiauja asfalto mišiniais, inertinėmis medžiagomis, bitumu, lengvaisiais automobiliais ir jų atsarginėmis dalimis.

Apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 20 mln. Eur ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 2 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją