„2023 metų balandžio 17 dieną elektros energijos gamybos apimtys yra pakankamos vartotojų poreikiams patenkinti. Pavasario potvyniai tęsiasi. Vandens lygis yra daug aukštesnis nei ankstesniais metais. Bendrovės „Ukrhydroenergo“ hidroelektrinės dirba visą parą ir, siekdamos sumažinti potvynių padarinius, vykdo kontroliuojamą vandens išleidimą, kuris leidžia sumažinti vandens lygį Kyjivo ir Kanivo rezervuaruose. Energetikos sistemoje išlaikomas pakankamas perteklinis pajėgumas“, – teigiama pranešime.

Taip pat pirmadienį Ukraina pradėjo eksportuoti elektros energiją į Slovakiją (200 megavatų per valandą). Pradėtas elektros eksportas į Lenkiją (75 MW per valandą) ir Moldovą (99-134 MW skirtingomis valandomis). Ukraina ir toliau importuoja šiek tiek elektros energijos iš Slovakijos (2-4 MV skirtingomis valandomis).

Palei fronto liniją elektros tiekimo padėtis išlieka sudėtinga. Sekmadienį dėl Rusijos atakų be elektros energijos buvo likęs Chersonas ir kai kurios Chersono regiono vietovės. Energetikai nedelsdami atkūrė elektros tiekimo paslaugas.

Remonto brigados dirba visuose aukštos įtampos elektros tinklo objektuose, kurie nukentėjo nuo priešo apšaudymų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją