„Xpediator“ teikia logistikos, ekspedijavimo ir transporto valdymo paslaugas Jungtinėje Karalystėje ir Vidurio bei Rytų Europoje. Lietuvoje „Xpediator“ valdo logistikos bendrovę „Delamode Baltics“.

Investuotojų konsorciumas ketina plėtoti įmonės krovinių ekspedijavimo Europoje ir kituose regionuose tinklą bei didinti JK įsikūrusio verslo apimtis.

1988 metais įkurta įmonė išaugo į integruotą krovinių valdymo verslą, kurio struktūrą sudaro sėkmingai veikiantys muitinės paslaugų, multimodalinio transportavimo, sandėliavimo, platinimo padaliniai, veikiantys pagrindinėse rinkose Europoje, įmonė išsiskiria savo patirtimi Vidurio ir Rytų Europos šalyse.

„Xpediator“ veikia trijuose verslo segmentuose: krovinių ekspedijavimo, logistikos ir sandėliavimo, transporto valdymo.
Bendrovė siūlo krovinių ekspedijavimo bei transportavimo paslaugas sausumos, oro bei vandens keliais, taip pat atsargų valdymą, trumpo ir ilgo laikotarpio sandėliavimo bei pakavimo vietoje paslaugas. Grupėje dirba daugiau nei 1500 žmonių. Per dukterines įmones „Xpediator“ veikia JK, Bulgarijoje, Lietuvoje, Estijoje, Makedonijoje, Juodkalnijoje, Moldovoje, Rumunijoje ir Serbijoje. Iš viso – 35 padaliniuose.

„Pasiūlymas yra galimybė „Xpediator“ akcininkams gauti patrauklią kainos premiją už turimas akcijas šiuo neapibrėžtumų kupinu metu. Bendrovė išsiskiria gerai valdomu ir turinčiu plačią klientų bazę verslu Jungtinėje Karalystėje bei Rytų ir Vidurio Europoje, todėl manau, kad „BaltCap“ patirtis ir žinios bus naudingos bendroje kelionėje.

Mes tikime, kad mūsų įgūdžiai auginant vietos rinkų čempionus taps patogiu įrankiu kuriant vieną iš globalių tiekimo grandinių lyderių“, – kalbėjo „BaltCap“ partneris Šarūnas Alekna.

Pasiūlymą teikia konsorciumas, vadovaujamas „BaltCap“, jame taip pat yra didžiausias „Xpediator“ akcininkas „Cogels Investments Limited“, kontroliuojamas buvusio „Xpediator“ vadovo Stepheno Blytho, bei Justas Veršnickas, logistikos bendrovės „Delamode Baltics“ vadovas ir 20 proc. šios įmonės akcijų savininkas. „Delamode Baltics“ yra „Xpediator“ padalinys.

„Prie „Xpediator“ grupės prisijungiau prieš 13 metų, labai didžiuojuosi grupės sėkme bei augimu kurį pavyko pasiekti Baltijos šalyse. Tikiuosi tęsti sėkmės istoriją ir auginti „Xpediator“ bei „Delamode Baltics“ kartu su investuotojų konsorciumu“, – sakė J. Veršnickas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją