„Esame dėkingi „HansaMatrix“ akcininkams už pasitikėjimą. Sėkmingai pasibaigęs supirkimo procesas ir itin aktyvus akcijų turėtojų įsitraukimas liudija, kad, investuotojų nuomone, pasiūlyta akcijų kaina sąžiningai atspindi bendrovės vertę, be to, buvo pasiūlyta patraukli premija, palyginti su rinkos kaina. Nauja savininkų struktūra leis įmonei lengviau pritraukti papildomo kapitalo, taip pat bus išlaisvintas įmonės augimo potencialas. Manau, kad tai prisidės ir prie Baltijos šalių ekonominės stiprybės šiuo metu“, - pažymi „BaltCap“ investicijų direktorius Juris Pārups.

„SIA Emsco“ kartu su akcijomis įgys daugiau nei 90 proc. „HansaMatrix“ balso teisių ir pagal įstatymą galės privalomai išpirkti likusių akcininkų turimas „HansaMatrix“ akcijas.

J. Pārups teigimu, „SIA Emsco“ ketina pasinaudoti šia teise.

„BaltCap“ taip pat ketina siūlyti išbraukti įmonę iš reguliuojamos rinkos. „Tai leistų sutelkti dėmesį į ilgalaikę įmonės plėtrą.

Pasaulinėje praktikoje įprasta, kad įmonės tam tikruose plėtros etapuose pasirenka reguliuojamąją rinką ir iš jos išeina, ypač jei reikšmingai keičiasi rinkos aplinkybės“, - sako J. Pārups.

Pagal įstatymą, norint inicijuoti akcijų išbraukimą iš reguliuojamosios rinkos, reikia ne mažiau kaip 75 proc. akcininkų pritarimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją