Pranešama, kad byloje kilo ginčas dėl atsakovei priklausančio žodinio prekių ženklo „GETJET“ naudojimo pobūdžio, t. y. ar prekių ženklo naudojimas juridinio asmens pavadinime bei domeno varde, taip pat jo įtraukimas į kitus atsakovės prekių ženklus gali būti pripažintas tinkamu žodinio prekių ženklo naudojimu Lietuvos Respublikos prekių ženklų įstatymo prasme.

Visgi Apeliacinio teismo teisėjų kolegija padarė išvadą, kad šiuo atveju egzistuoja tiesioginis ryšys tarp bendrovės „GetJet Airlines“ ir ginčijamo prekių ženklo „GETJET“ 39 klasės paslaugų „oro transportas“ ir „pilotavimas“, kurioms žymėti ir naudojamas prekių ženklas, todėl toks naudojimas yra tinkamas.

Taip pat Lietuvos apeliacinis teismas nustatė, kad UAB „GetJet Airlines“ žodinį prekių ženklą „GETJET“ naudoja ir domene www.getjet.aero, kuris nukreipia vartotojus į interneto puslapį, siūlantį prekes ir paslaugas, pažymėtas ginčijamu prekių ženklu „GETJET“, o tai irgi patvirtina faktinį žodinio prekių ženklo naudojimą oro transporto ir pilotavimo paslaugoms žymėti.

Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad žodinis prekių ženklas „GETJET“ buvo naudojamas tokia forma ir tokiu būdu, kurie nepakeičia įregistruoto ženklo skiriamojo požymio.

Be to, Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad papildomas aprašomojo pobūdžio žodinis elementas „AIRLINES“ ir išsiskiriantys grafiniai elementai kituose atsakovės prekių ženkluose nepakeičia ginčo prekių ženklo skiriamojo požymio (žodis „GETJET“ išliko atpažįstamas), todėl toks žymens „GETJET“ įtraukimas į kitus atsakovės prekių ženklus gali būti traktuojamas kaip faktinis ginčo prekių ženklo naudojimas.

Pridedama, kad Lietuvos apeliacinio teismo 2023 m. kovo 29 d. nutartis civilinėje byloje Nr. e2A-178-881/2023 įsiteisėja jos priėmimo dieną, tačiau per tris mėnesius nuo priėmimo dienos gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją