„Europos darbo rinkos atsigauna po energijos krizės“, – sakė Enzo Weberis, IAB prognozių vadovas.

Visose Rytų Europos šalyse barometras kovo mėnesį didėjo, o kai kuriose fiksuoti ir nemaži šuoliai. Pavyzdžiui, Lenkijoje rodiklis per mėnesį augo net 2,4 balo ir pirmą kartą nuo 2022 m. rugpjūčio peržengė neutralią ribą.

Užimtumo komponentas didėjo 1 balu ir dabar siekia 103,1. Tai rodo stiprų užimtumo augimą. Barometro nedarbo dalis pirmą kartą nuo 2022 m. vasaros vėl grįžo į teigiamą ribą – pakilo 0,9 balo ir šiuo metu siekia 100,5. Tai rodo stabilumą ir šiek tiek mažėjantį nedarbo lygį.

Europos darbo rinkos barometras yra pagrindinis mėnesio rodiklis, pagrįstas 18 vietinių ar regioninių valstybinių užimtumo tarnybų apklausa. Šios tarnybos įsikūrusios Austrijoje, Bulgarijoje, Kipre, Čekijoje, Danijoje, Belgijos generaliniame direktorate, Belgijoje–Flandrijoje, Belgijoje–Valonijoje, Vokietijoje, Islandijoje, Lichtenšteine, Lietuvoje, Lenkijoje, Švedijoje (nuo šių metų rugsėjo), Liuksemburge, Maltoje, Portugalijoje ir Šveicarijoje. Tyrimą nuo 2018 metų birželio kartu vykdo užimtumo tarnybos ir Užimtumo tyrimų institutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją