„Automobilių pramonės sektorius Lietuvoje sparčiai auga ir stiprėja. Didelės įtakos tam pernai turėjo ne tik naujųjų automobilių elektronikos žaidėjų atėjimas į rinką, bet ir seniau įsikūrusių šio sektoriaus įmonių vykdoma plėtra ir investicijos“, – sako jis.

Klasterio duomenimis, daugiausiai naujų darbuotojų pernai įdarbino – „AQ Wiring systems“ – 755, „Continental Automotive Lithuania“ – 455, ir „Hella Lithuania“ – 153. Daugiausiai darbuotojų į automobilių pramonę buvo pasamdyta Kauno ir Panevėžio rajonuose.

Anot G. Valucko, praėjusių metų duomenimis tarp darbuotojų samdyme lyderiaujančių įmonių dominavo elektronikos komponentų ir elektromechanikos sistemų gamintojai.

BACC valdybos pirmininko G. Valucko teigimu, 90 proc. klasterio narių didino savo darbuotojų skaičių bent 15-20 proc., tuo tarpu plėtrą numato ir ateityje. Elektronikos komponentų gamintojų „Continental“ planuose – po kelis šimtus naujų darbo vietų kasmet, augant iki 1500, „AQ Wiring Systems“ 2023 planuose – 150 naujų darbo vietų, o „Hella Lithuania“ kolektyvas augs dar 50.

„Toliau ieškosime žmonių daugiausiai į gamybos pozicijas – operatorių, sandėlio darbuotojų, technikų bei toliau samdysime kokybės, įrangos priežiūros, procesų bei testų inžinierius“, – ateities perspektyvas komentavo „Continental“ generalinis direktorius Shayan Ali.

Anot „Hella Lithuania“ vykdančio direktorius Maxim Zakletskio, bendrovė daugiausiai dėmesio skirs įvairių sričių inžinierių ir kokybės specialistų paieškai.

„Galime pasidžiaugti ne tik rekordiniais metais, bet ir didėjančia kandidatų motyvacija. Sulaukiame vis daugiau naujų kandidatų jau turinčių patirties ir žinių automobilių pramonėje“, – teigiamai samdymo patirtį įvertino „Hella Lithuania“ vykdantysis direktorius Maxim Zakletski.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją