Sėkmingai atlikusi Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ nustatytus balansavimo paslaugai reikalingus testus ir surinkusi daugiau nei 1 MW lankstumo savo portfelyje, bendrovė „Fusebox“ pradeda veiklą balansavimo rinkoje.

„Fusebox“ suteikia individualiai pritaikytą elektros energijai telkti reikalingą programinę įrangą, kuri padeda įmonėms sumažinti elektros energijos vartojimą, kai elektros tinkle kyla perkrovų rizika. Dalyvauti nepriklausomo elektros energijos telkimo veikloje gali visos įmonės, turinčios elektros įrenginių. Tai joms leidžia ne tik sumažinti savo anglies dvideginio pėdsaką, bet ir gauti papildomų pajamų.

Be to, elektros telkimo paslauga naudinga visiems rinkos dalyviams, nes mažina elektros energijos kainas visiems Lietuvos vartotojams, gerina tinklo stabilumą ir mažina iškastinį kurą deginančių elektrinių poreikį, pažymima pranešime.

„Fusebox“ elektros telkimo programinės įrangos tikslas yra elektros suvartojimą perskirstyti, t.y. elektros energiją vartoti, kai paklausa ir kainos yra mažesnės. Vidutiniškai per mėnesį tai leidžia iki 20 proc. sumažinti išlaidas už elektros energiją, o per metus į aplinką išmetama apie 40 tonų mažiau CO2.

„Be galo džiaugiamės pradėdami paklausos telkimo veiklą Lietuvoje, – sako „Fusebox“ generalinis direktorius ir įkūrėjas Tarvo Õngas. – Esame pasirengę padėti Lietuvos įmonėms mažinti išlaidas energijai ir prisidėti prie švaresnės ir tvaresnės energetikos sistemos ateities. Lengviausias ir ekonomiškiausias būdas įmonėms sumažinti išlaidas energijai – dalyvauti telkiant elektros energiją, mažinti savo anglies dvideginio pėdsaką. Tam pakanka minimalių pradinių investicijų, o už dalyvavimą dar ir mokama.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją