Bendrovė per biržą pranešė, kad šio prašymo pagrindas yra 2023 m. kovo 16 d. įvykęs bendrovės kreditorių susirinkimas, kuriame buvo svarstomas šis klausimas. Sprendimas pritarti restruktūrizavimo planui nehipotekinių kreditorių grupėje buvo priimtas balsų dauguma (79 proc.), hipotekinių kreditorių grupėje priimtas nebuvo.

Pasak „Snaigės“ generalinio direktoriaus Mindaugo Sologubo, bendrovė gerbia visų kreditorių nuomonę, yra dėkinga tiems, kurie pritarė restruktūrizavimo plano projektui ir tikisi, kad Kauno apygardos teismas šį planą patvirtins.

M. Sologubo nuomone, bendrovės restruktūrizavimo planas atitinka tiek bendrovės, tiek jos kreditorių interesus bei suteikia optimizmo, kad bendrovei pavyks išspręsti laikinus finansinius nesklandumus.

„Pagrindinis strateginis tikslas restruktūrizavimo laikotarpiu – optimizuoti bei pertvarkyti bendrovės veiklą taip, kad bendrovė kuo greičiau galėtų įvykdyti savo įsipareigojimus kreditoriams“, – teigė M. Sologubas.

Šiuo metu bendrovė turi užsakymų daugiau nei gali pagaminti dėl apyvartinių lėšų trūkumo, kuria naujus šaldymo prietaisus, laiku atsiskaito su darbuotojais bei valstybe. Nuo restruktūrizavimo pradžios bendrovė sumokėjo virš 0,5 mln. Eur „Sodrai“ ir daugiau kaip 0,6 mln. Eur mokesčių valstybei.

Pasak M. Sologubo, „Snaigė“ yra ne tik reikšminga regiono įmonė, kurioje dirba beveik 400 žmonių, bet ir vienintelė Baltijos šalyse šaldytuvų gamintoja. Bendrovei tiekia savo produkciją apie 100 įvairaus dydžio Lietuvos įmonių, todėl M. Sologubo nuomone, pritarimas restruktūrizavimo planui išsaugos darbo vietas darbuotojams bei pajamas susijusioms įmonėms.

Restruktūrizavimo plano metu bendrovė įgyvendins numatytas priemones, kurios padės padidinti didesnės pridėtinės vertės pramoninių bei medicininių šaldymo prietaisų gamybos apimtis bei pardavimus ir pelningesnių buitinių šaldymo prietaisų gamybą bei pardavimus.

Pasak M. Sologubo, bendrovė jau dabar tęsia veiklą pasirinkta kryptimi.

„Pramoniniai produktai sudaro daugiau nei pusę mūsų apyvartos,“ – teigė M. Sologubas. – Mūsų tikslas – 2025 metais turėti iš esmės pasikeitusį produktų portfelį, kuriame profesionali šaldymo įranga sudarys daugiau nei 70 proc. Ties tuo dirbame pilnu pajėgumu, turime planą kaip tai padaryti, todėl turiu pagrindo tikėti, kad mums pavyks.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją