Kaip pranešama, euro zonos vertybiniai popieriai neteko daugiau kaip 3 proc. savo vertės, o euro kursas JAV dolerio atžvilgiu nusmuko 1 proc. Negana to, „West Texas Intermediate“ (WTI) rūšies naftos kaina pirmą kartą nuo 2021 m. gruodžio smuko žemiau 70 JAV dolerių už barelį ribos.

Tuo metu Šveicarijoje banko „Credit Suisse“ akcijų kaina sumenko daugiau kaip 20 proc. ir pasiekė rekordines žemumas, didžiausiam kreditoriaus akcininkui bankui „Saudi National Bank“ atsisakius padidinti savo kontrolinio akcijų paketo apimtį.

„Europos finansų sektorius šiandien patiria SVB žlugimo nulemtą sąmyšį“, – tvirtino įmonės „Zaye Capital Markets“ vyriausiasis investicijų pareigūnas Naeemas Aslamas.

Nors šios savaitės pradžioje smuko ir kitos pasaulio akcijų biržos, jose jau fiksuotas atsigavimas.

Pranešama, kad Europoje smuko kai kurių bankų akcijos – Vokietijos banko „Commerzbank“ ir Prancūzijos bankų „Societe Generale“ bei „BNP Paribas“ akcijų kaina sumenko daugiau kaip 10 proc. Tuo metu Britų banko „Barclays“ akcijų kaina sumažėjo 7 proc.

Grupės „IG“ analitikas Chrisas Beauchampas kalbėjo apie regioninę bankų krizę, staiga tapusią Europos bankų krize. Jis nurodė, kad krizei intensyvėjant, Europos centrinis bankas (ECB) nėgalėtų tęsti palūkanų normų didinimo politikos.

ECB naujausią sprendimą dėl palūkanų turėtų priimti ketvirtadienį. Pastaroji bankų krizė kursto būgštavimus, susijusius su dabartine šio sektoriaus būkle, skolinimosi išlaidoms augant.