Nutarimo dėl Seimo pavasario sesijos darbų programos projekte numatyta Seimo pavasario sesijoje svarstyti kompleksinės mokesčių reformos, skirtos didesniam teisingumui mokesčių sistemoje užtikrinti, įstatymų projektus, bei numatoma peržiūrėti pensijų kaupimo sistemos įstatymus.

Anot LPSK, tiek mokesčių reforma, tiek pensijų kaupimo sistema yra kompleksiniai, jautrūs ir visiems šalies gyventojams aktualūs klausimai, o jų keitimas reikalauja plačių diskusijų ne tik pačioje Vyriausybėje ar Seimo salėje, tačiau ir su socialiniais partneriais.

Seimo pavasario sesijos darbų programos projekte nurodyta, kad mokesčių sistemos peržiūros svarstymui numatytas gegužės, o pensijų kaupimo sistemos patobulinimo svarstymui – kovo-birželio mėnesiai.

„Reikalaujame atsakingesnio Vyriausybės požiūrio, nes dabar atrodo, kad vienašališkai priiminėjami sprendimai už uždarų durų. Tiek Pasaulio bankas, tiek Europos Komisija kritikuoja Lietuvos mokestinę sistemą, užstrigusią pereinamajame etape, vos ne visus 2021 m. vyko diskusijos vadinamojoje Mokesčių darbo grupėje, tačiau galimų pakeitimų turinio niekas iki šiol nežino.

O pasiūlymai pensijų kaupimo sistemai, kovo 13 d. pristatyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos surengtoje spaudos konferencijoje, kaip neva aptarti su suinteresuotomis grupėmis, buvo visiškai netikėti profesinėms sąjungoms, nors kaip tik jos ir iškėlė į viešumą šios sistemos ydas“, – Vyriausybės darbą kritikuoja LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.

Anot jos, viešojoje erdvėje pasirodančios tai vieno, tai kito ministro pasisakymų nuotrupos apie galimus pokyčius bei žiniasklaidoje vykstančios diskusijos kelia nerimą ir įtampą tarp gyventojų ir taip neramiu laiku Lietuvai.