„LTG kasdieniame darbe glaudžiai bendradarbiauja su Muitinės departamentu, nuolat keičiasi aktualia informacija. Taip pat – ir sankcijų kontrolės srityje, kurios aktualumas pastaraisiais metais yra itin išaugęs. Tikimės, kad su Muitinės departamentu pasirašytas susitarimas padės pagrindus dar efektyvesniam bendradarbiavimui tiek siekiant užkardyti galimus sankcijų apėjimo atvejus, tiek kitose srityse“, – sako LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Pasak Muitinės departamento generalinio direktoriaus Dariaus Žvirono, bendradarbiavimo susitarimas atnaujinamas atsižvelgiant į šių dienų aktualijas bei siekiant efektyviau užkardyti teisės aktų pažeidimus.

„Šios sutarties pagrindu bus peržiūrėti duomenų teikimo susitarimai, svarbūs vykdyti kriminalinę žvalgybą, įgyvendinamos kitos priemonės, leisiančios lanksčiau ir rezultatyviau vykdyti geležinkelių transportu gabenamų prekių kontrolę,“ – teigia D. Žvironas.

LTG Grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ kovo pradžioje dar labiau sugriežtino krovinių gabenimo kontrolę. Bendrovė visiems kroviniams – tiek vykstantiems iš Baltarusijos, tiek ir iš kitų šalių – atlieka ypatingai detalias patikras, jų apimtis yra ženkliai išplėsta.

Didelis visų institucijų dėmesys sankcijų kontrolei užtikrino, kad šių metų pradžioje buvo sulaikytas apie 3000 tonų karbamido trąšų krovinys bei pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtarus bandymus apeiti sankcijas sausį ir vasarį krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ atmetė 9 proc. iš 3,7 tūkst. Baltarusijos subjektų paraiškų gabenti krovinius, LTG tris kartus kreipėsi į prokuratūrą dėl galimų bandymų apeiti sankcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją