Dėl šių priežasčių bendrovė pradėjo bendradarbiauti su pirmaujančia „ACMI“ siauro korpuso orlaivių ir užsakomųjų skrydžių bendrove „Avion Express“, kuri „airBaltic“ orlaivių parką papildys 180 vietų lėktuvais „Airbus A320-232“.

Nuo kovo 26 d. iki spalio 28 d. du išsinuomoti orlaiviai skraidys iš Rygos, vienas nuo gegužės 1 d. iki spalio 28 d. bazuosis Vilniuje, o kitas – Taline, pažymima pranešime.

„Nors pandemijos ir karo Ukrainoje sukelti iššūkiai vis dar jaučiami, aviacijos pramonė pamažu stabilizuojasi, o kelionių oro transportu paklausa didėja. Tuo pat metu visas sektorius ir toliau susiduria su techninių dalių tiekimo grandinės problemomis, o tai reiškia, kad mums reikia papildomų pajėgumų, užtikrinant klientų keliones ir vengiant skrydžių atšaukimo. Todėl šią vasarą „airBaltic“ bendradarbiaus su „Avion Express“ – šios įmonės lėktuvuose yra dar daugiau sėdimų vietų, todėl galėsime pervežti didesnį keleivių skaičių“, – teigia „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Prieš pasirašant partnerystės sutartį, „airBaltic“ atliko visų orlaivių techninius ir kokybės patikrinimus, kad užtikrintų klientų patogumą ir saugumą.

Lėktuvai, kurie nuomojami kartu su įgula, bus dviejų konfigūracijų: su tamsiai raudonos spalvos odinėmis sėdynėmis ir mėlynos spalvos tekstilinėmis sėdynėmis. Lėktuvuose klientai ras „airBaltic“ ženklu pažymėtus baltus galvos atramų užvalkalus, žurnalą „Baltic Outlook“ ir oro linijų saugos korteles. Be to, „Avion Express“ įgulai buvo suteikti išsamūs nurodymai, siekiant užtikrinti tokį pat aukštą aptarnavimo lygį kaip ir „airBaltic“ orlaiviuose.

„Avion Express“ yra pirmaujanti siauro korpuso orlaivių „ACMI“ ir užsakomųjų skrydžių operatorė, naudojanti „Airbus A320“ šeimos orlaivius. Bendrovė šioje srityje dirba daugiau kaip 18 metų ir yra užmezgusi ilgalaikę partnerystę su klientais Europoje, taip pat vykdo veiklą Afrikoje, Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, Pietų Amerikoje. „Avion Express“ yra „Avia Solutions Group“ grupės narė, kuri pirmauja aviacijos ir kosmoso paslaugų srityje bei turi beveik 100 biurų ir gamyklų visame pasaulyje.