Įmonės veiklos sąnaudos sudarė 129,3 mln. eurų. Bendrovė 2022-iuosius įvardija kaip iššūkių, investicijų ir sparčios plėtros metus.

„Nepaisant nuo mūsų nepriklausančių išorės problemų – besikeičiančio ekonominio klimato, Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą ir mažėjančio pašto siuntų kiekio pasaulyje – 2022-ieji buvo treti iš eilės pelningi metai. Sėkminga veikla leido užtikrintai įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje. Nors veiklą pradėjome Baltijos šalyse, tačiau mūsų paslaugos šiandien klientus pasiekia visame pasaulyje nuo Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) iki Kazachstano. Didžiausia to priežastis yra pasaulinė el. komercijos rinkos plėtra – internetinės prekybos operacijos šiuo metu lemia daugiau nei 70 proc. mūsų apyvartos“, – teigia bendrovės valdybos pirmininkas Mart Mägi.

Teigiama, kad dėl reikšmingai pasikeitusių geopolitinių aplinkybių tarptautinio tranzito paslaugų srityje „Omniva“ turėjo persiorientuoti į naujas rinkas.

Bendros „Omniva LT“ metų veiklos pajamos yra 3 proc. didesnės nei 2021 m. ir sudarė 26,2 mln. eurų. Paskutinio 2022-ųjų m. ketvirčio pajamos taip pat augo 3 proc. Viso paskutinį metų ketvirtį bendrovė Lietuvoje pristatė 3,46 mln. siuntų, o tai beveik 3 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2021-ais m.

„Apibendrinant praėjusius metus, galima išskirti ne tik iššūkius, bet ir stabilumą. Visus metus žymėjo aštri konkurencinė kova, ypatingai suintensyvėjusi paskutinį metų ketvirtį, recesija, augančios infrastruktūros palaikymo išlaidos ir didžiausios iki šiol investicijos į plėtrą. Nepaisant to, išlaikėme stabilų pajamų augimą ne tik paskutinį ketvirtį, bet ir visus metus“, – teigia „Omniva LT“ vadovas Simonas Bielskis.

Praėjusiais metais visos grupės investicijos augo ir pasiekė beveik 18 mln. eurų, iš kurių didžiausią dalį sudarė paštomatų įsigijimas, diegimas ir atnaujinimas, automobilių parko plėtra bei su tarptautinės veiklos ekspansija susijusios išlaidos. Augimo nuotaikos matyti ir Lietuvoje: „Omniva LT“ į paštomatų tinklo plėtrą praėjusiais metais investavo 2 mln. eurų, o automobilių parko atnaujinimui skyrė 1,5 mln. eurų.

„Vienas iš ambicingiausių tarptautinės plėtros akcentų neabejotinai buvo naujo 40 mln. eurų vertės rūšiavimo terminalo Kaune statybų inicijavimas. Kartu su šiuo projektu pradėjome ir logistikos centro Estijoje atnaujinimą. Nuoseklios investicijos ir siekis būti kuo arčiau vartotojų lėmė, jog 2022-aisiais „Omniva“ Baltijos šalyse įrengė 230 paštomatų, įskaitant ir 1000-ąjį paštomatą Vilniuje. Rimtas dėmesys skirtas ir jau pastatytų paštomatų atnaujinimui. Taip pat pradėjome teikti virtualių siuntų paslaugas, didinome individualizuotų pašto paslaugų apimtis“, – išskiria M. Mägi.

Praėjusiais metais „Omniva“ daugiau dėmesio skyrė CO2 pėdsako mažinimui: įsigijo elektromobilius ir krovininius dviračius tvariam siuntų pristatymui. 2022-aisiais taip pat dalis paštomatų buvo perkelti į lengviau pasiekiamas ir pėsčiomis vaikščioti patogesnes vietas, o mažiau naudojami paštomatai – uždaryti.

„Omniva LT“ priklauso Estijos paštui – AB „Eesti Post“, kuris valdo didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją