Portalo buvo teigta, kad įstaigai vadovauja direktorė, įmonėje yra 6 informacijos specialistai, 9 – skyriaus/padalinio vadovai, 6 – vyr. projektų vadovai ir net 34 projektų vadovai.

2024-ųjų metų vasario mėnesio Rekvizitai.lt duomenimis, viešosios įstaigos atlyginimų mediana taip pat siekė beveik 3 370 Eur prieš mokesčius. Darbuotojų vidutinis atlyginimas prieš mokesčius sudarė 3 518,13 Eur (moterų – 3 609,56 Eur; vyrų – 3 121,95 Eur).

Skaičiuota, kad direktorės atlyginimas siekia 9 804 Eur prieš mokesčius, 9 skyriaus/padalinio vadovų – po 4 960 Eur, 6 vyr. projektų vadovų – po 3 432 Eur, 34 projektų vadovų – po 2 697 Eur, o 6 informacijos specialistų – po 1 549 Eur.

„Go Vilnius“: didžioji dalis – projektų vadovai


Delfi susisiekė su įmone. „Go Vilnius“ direktorė Dovilė Aleksandravičienė teigė norinti patikslinti, kad „Go Vilnius“ organizacijoje iš viso yra 9 vadovai.

„1 agentūros vadovas, 6 skyrių ir 2 poskyrių vadovai. Šios pozicijos turi pavaldžias komandas, yra atsakingos už strateginių tikslų pasiekimą.

Kitus etatus užima projektų vadovai ir specialistai, kurie pavaldžių žmonių neturi ir atlieka jiems priskirtas funkcijas. „Go Vilnius“ organizacijos veikla vykdoma remiantis projektų valdymo metodika, todėl ir didžioji dalis darbuotojų yra projektų vadovai.

Projektų vadovas – tai profesionalas, kuris atsakingas už projektų įgyvendinimą, t. y. planuoja, organizuoja ir kontroliuoja projektus, į kuriuos įtraukiami skirtingų kompetencijų žmonės ir suinteresuotos šalys, bei užtikrina, kad būtų pasiekti tikslai“, – aiškino ji.

Pasiteiravus dėl atlyginimų, direktorė tikino, kad jie nustatomi vadovaujantis trimis dėmenimis – viešųjų įstaigų darbo apmokėjimo įstatymu, neviršijant jame nurodomų atlyginimų ribų, kiekvieno darbuotojo kompetencija bei kartą per metus atliekamu Lietuvos atlygio tyrimu, kurį atlieka įmonė UAB „Figure Baltic Advisory.“

„Viešasis sektorius, norėdamas pritraukti aukšto lygio specialistus, konkuruoja su privačiu sektoriumu tiek atlyginimais, tiek organizacine atmosfera bei kultūra, tiek papildomomis naudomis, kurias gauna darbuotojai.

„Go Vilnius“ veiklai reikalinga tarptautiškumo kompetencija, kurios mūsų darbo rinkoje nėra daug, be to, konkurencija dėl kompetencijų vyksta sostinėje Vilniuje, kur yra įsikūrę daug startuolių, turinčių didelį pranašumą pritraukiant ne tik vietos, bet ir užsienio talentus.

Todėl, norėdami pritraukti ir išlaikyti aukštų kompetencijų žmonių, turime neatsilikti nuo rinkos bei siūlyti patrauklų atlygį bei aukštą darbo kultūros lygį savo srities ekspertams“, – teigė D. Aleksandravičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)