„Manęs prašė nerašyti šito post'o manau todėl, kad Lietuvoje mums vis dar nepriimtina komunikuoti garsiau, plačiau nelabai smagių naujienų. O prašyti pagalbos – dar didesnis tabu.

Visgi per daug asmeniškai skauda, kad žiūrėčiau pro pirštus – lyg bandant kažką nuslėpti, nedasakyti ir visiems šypsotis ta už*isančia „viskas ok“ šypsena.

Noriu prisiimti atsakomybę už kiek daugiau nei 100 nuostabių talentų, kuriems paskutiniu metu nebeliko vietos „Kilo Health“. Ne todėl, kad jie mažiau geresni nei likusieji. Pirmiausia todėl, kad vadovas (aš) nešiojo rožinius akinius per ilgai ir pridarė blogų sprendimų. Bent keliais per daug“, – rašo T. Burgaila.

Tadas Burgaila

Pasak jo, įmonė keičiasi – ji stabili, pelninga, bet iš verslo perspektyvos būtini efektyvinimo procesai. T. Burgaila teigia, kad sutarta įmonės žmogiškųjų resursų (HR) skyrių paversti „Įdarbinimo agentūra“, tai yra sieksiančia padėti susirasti darbo vietą atleistiems žmonėms. Tad jis kreipiasi į darbuotojų ieškančius darbdavius.

„Turime daugiau nei 20 skirtingų pozicijų ir aš labai norėčiau, kad žmonės galėtų pasirinkti iš geriausių Lietuvos įmonių ir vadovų, o ne atvirkščiai. Visi, kas komentare parašys „100Talents“, gaus detalizuotas pozicijas ir instrukcijas, kaip vyks procesas. Jokie vardai nebus atskleisti, nebent patys kandidatai norės su jumis susitikti. Tikiuosi, pasiūlysime bent po 5 TOP darbo pokalbius kiekvienam, kuris ieško.

Manau, kad šiems talentams nereikia jokios pagalbos, nes jie vieni geidžiamiausių rinkoje. Bet kartu padaryti viską – mano pareiga. Šie žmonės padėjo mums tapti tuo, kuo esame. O asmeniškai man leido klysti, palaikė ir tikėjo. Tai yra neįkainojama“, – rašo „Kilo Health“ bendrakūrėjis.

Tiesa, prideda, kad jeigu žmogus neišlaikys bandomojo laikotarpio naujoje įmonėje, jis asmeniškai padengs 3 mėnesių išlaidas.

„Delfi“ dar gruodžio pradžioje rašė, kad „Kilo Health“ 2023 metais ėmė reikšmingai mažinti darbuotojų skaičių. Dar 2023 metų pradžioje „Kilo Health“ atstovai žiniasklaidai teigė, kad savo specialistų komandą ketina išauginti 40 proc., tačiau tokį pasiryžimą bendrovė išlaikė tik pusmetį.

„Sodros“ duomenimis, su „Kilo Health“ prekių ženklu Lietuvoje veikianti bendrovė „Kilo grupė“ 2023 m. sausio 1 d. turėjo 303 darbuotojus, birželio 1 d. jų skaičius buvo išaugintas iki 351, tačiau nuo to laiko nuosekliai mažėjo.

„Sodros“ duomenimis, 2023 m. gruodžio 6 d. įmonėje buvo likę 245 darbuotojai, šių metų (2024 m.) vasarį – 147 apdraustieji, o balandžio 24 dieną, Rekvizitai.lt duomenimis, likę tik 130 darbuotojų.

Gruodį bendrovė portalui „Delfi“ komentavo, kad sprendimas atsisveikinti su dalimi personalo yra susijęs su siekiais efektyvinti veiklą.

„Pastaruosius dvejus metus išgyvenome spartų augimą tiek darbuotojų, tiek pajamų prasme. Vien pernai (2022 m.) paaugome rekordiškai – mūsų pelno rodikliai didėjo daugiau kaip 50 proc. Esant tokiam dideliam augimui, natūraliai atsirado poreikis peržiūrėti įmonės struktūrą bei efektyvinti esamus procesus. Optimizuodami organizacijos struktūrą, siekiame ne tik pagerinti esamus darbo metodus, bet ir pasiruošti naujoms galimybėms ir iššūkiams, kurie atsiranda augimo metu“, – tuomet komentavo „Kilo Health“ finansų vadovas Raimundas Juralovičius (Raimundas Juralovič).

2022 m. „Kilo Health“ konsoliduotos pajamos išaugo 84 proc. ir pasiekė 213 mln. eurų, startuolio grynasis pelnas didėjo 49 proc. – iki 10 mln. eurų. 2023 metų finansinių duomenų bendrovė dar nepateikė.

Balandžio 19 d. įmonė pranešė, kad Tadas Burgaila perima įmonės plėtros departamento valdymą ir toliau užims valdybos pirmininko poziciją. Naujuoju įmonės vadovu paskirtas Žygimantas Surintas. Pranešime teigta, kad 2023 metai įmonei buvo pelningi, tačiau pastebimas sulėtėjęs pajamų augimo tempas, todėl dabar svarbiausia didinti efektyvumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)