Tuo pat metu "Bajorkiemyje" operatyvininkai atliko dokumentų poėmius ir kratas. Dalis "Bernelių užeigos" darbuotojų kreipėsi į Valstybinę darbo inspekciją dėl galimų darbuotojų teisių pažeidimų uždarant vieną iš smuklių.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus operatyvininkai pirmiausia "Bajorkiemyje" atliko reidą, kurio metu rado apie 70 tūkst. neužpajamuotų litų.

"Bajorkiemyje" atliekame ikiteisminį tyrimą, kurį prižiūri Kauno miesto apylinkės prokuratūra, - teigė Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Arnoldas Blaževičius. -Tyrimą pradėjome birželio pradžioje".

Dienraščio žiniomis, iš "Bajorkiemio" pareigūnai išgabeno ir apie dešimt kompiuterių. Yra įtarimų, kad įstaiga naudojo nelegalią programinę įrangą, dėl ko gali būti pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.

Restoranų tinklą valdo bendrovė "Berneliai", kurios akcijas perpus yra pasidaliję Algirdas Mažeika ir Gintautas Remeika.

"Verslo partneris iš manęs nori perimti turtą, o dar gyvuojantį verslą - sužlugdyti", - sakė A.Mažeika.

Pasak "Bernelių užeigos" tinklo kūrėjo A.Mažeikos, juoda katė tarp akcininkų perbėgo maždaug prieš pusantrų metų.

Pasak A.Mažeikos, jis buvęs partnerio sumuštas, nes atsisakęs G.Remeikai tiesiog atiduoti 1 mln. litų, kuriuos įmonė gavo iš Europos Sąjungos savo verslo plėtrai.

"Negalėjau susitaikyti su tokiu reikalavimu, nes prie projekto dirbome abu", - tikino A.Mažeika. Jo teigimu, už šį poelgį G.Remeikai gresia baudžiamoji atsakomybė, nors tyrimas kol kas nebaigtas.

Be kita ko, šių metų sausį šalia kelio Vilnius-Trakai G.Remeika atidarė "Bernelių užeigą" primenantį restoraną "Trakų Dvarkiemis". Jis yra vienintelis šios bendrovės akcininkas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją