„Amber pasta“ per mėnesį pajėgi pagaminti apie 1.000 t produkcijos ilgų ir trumpų makaronų. Nors parduotuvių lentynos pilnos itališkų, čekiškų, vokiškų ir kt. makaronų pakuočių, rinkos tyrimai rodo, jog gana paklausi yra ir vietinė produkcija, rašo „Verslo žinios“.
Lietuvoje per mėnesį nuperkama apie 1.000 t, trijose Baltijos šalyse – apie 2.000 t įvairių makaronų. Apie 15-20%, arba 150 -200 t, Lietuvoje nuperkamų makaronų sudaro spagečiai. „Amber pasta“ per mėnesį pajėgi pagaminti apie 500 t ilgųjų makaronų.
„Vilniaus duona“, prieš kelerius metus nusprendusi koncentruotis į duonos gamybą ir nesiimti kitos produkcijos, makaronų gamybos atsisakė, rašo „Verslo žinios“. „Mūsų savininkų, Suomijos kompanijos "Vaasan&Vaasan" nuomone, kiekvienos maisto pramonės šakos plėtrai reikia labai daug investicijų, technikos, techninių žinių, o išskaidyti tai į kelias kryptis – konditeriją, makaronus, duoną ir kt. – neracionalu“, - aiškina Rita Ramanauskienė, UAB „Vilniaus duona“ generalinė direktorė.