Įmonių vadovai skundžiasi, kad, plečiantis individualių namų kvartalams aplink sostinę, vis sunkiau individualiems užsakovams teikti paslaugas į namus, rašo "Verslo žinios".

Smulkiųjų siuntų pristatymo paslaugą teikiančios bendrovės "Baltic Logistic System Vilnius" pardavimų ir rinkodaros direktorius Gintaras Bingelis tvirtina, kad pristatyti siuntas sostinėje nėra lengva, ypač - individualiems klientams, nes darbui labiausiai kliudo tai, kad kai kuriuose naujai statomuose kvartaluose nėra nei aiškiai nurodytų gatvių pavadinimų, nei namų numerių. Neaiškumų dėl adresų kyla ir sodų bendrijose, į kurias keliasi gyventi vis daugiau žmonių.

"Kartais būna taip, kad reikia nugabenti siuntą kokiam klientui. Kurjeris skambina jam, klausia, kaip rasti namus. O žmogus ir aiškina: užvažiuok ant kalvos, matai tą geltoną namą kairėję, už jo suk į dešinę, ir taip toliau. Kol mūsų kurjeris blaškosi kur nors laukuose valandą, kitas mieste per tą patį laiką tris siuntas pristato", - teigė G.Bingelis.

Knygyno internete "www.patogupirkti.lt" direktorius Vygandas Milašiūnas sako taip pat susiduriantis su bėdomis, kai tenka gabenti knygas į namus individualiems klientams. "Mes samdome smulkias siuntas pristatančią bendrovę, patys knygų negabename. Tačiau girdime kurjerių nuomonę apie tai, su kokiais nesklandumais jie susiduria", - sakė V.Milašiūnas.

Labiausiai dėl netobulos numeracijos piktinasi taksistai ir vėluojantys keleiviai. "Martono taksi" direktorius Ričardas Kriukovas sakė, jog dėl to kenčia visi.

"Jei numeracijos nėra, taksistai priversti sukinėti ratais, ieškoti. Kai kada skambiname keleiviams, prašome, jog išeitų į gatvę. O jei žinome, kad toje vietovėje rasti adresą labai sunku, apskritai galime atsisakyti siųsti automobilį", - sakė taksi įmonės vadovas.

Klaidžioti tenka ir kitas paslaugas teikiančioms įmonėms. Valymo paslaugų įmonės "Vilindigas" direktorius Arūnas Budreika sakė, jog lengviausia užsakovus yra surasti mieste.

"Ypač Justiniškių, Fabijoniškių rajonuose, kur namų numeriai ryškiai užrašyti - galvą tereikia pakelti, ir matai, ar teisingai važiuoji. O priemiestyje neretai blaškaisi, kol pagaliau išsiaiškini, kad apie reikalingą namą jau porą ratų spėjai apsukti. Klientas paskui gali priekaištauti, jog vėluojame", - sakė A.Budreika.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją