"Agrovaldymo grupės" direktorius Darius Pipiras "Verslo žinioms" sakė, kad sprendimą, kaip bus sujungtos "Agrovaldymo grupė" ir Žemės vystymo fondas, akcininkai priims per porą mėnesių.

"Po susijungimo "Agrovaldymo grupė" taps didžiausia žemės ūkio įmonių grupe Lietuvoje, ji valdys per 100 mln. litų vertės turtą. Tai leis efektyviau valdyti turtą ir kelti jos akcijų, kurias planuojama 2007 metais kotiruoti vertybinių popierių biržoje, vertę. Investavimo į jas patrauklumą ir saugumą lems tai, kad "Agrovaldymo grupė" uždirbs ne tik iš tiesioginės veiklos, bet ir žemės vertės augimo. Be to, savo balanse ji turės daug nekilnojamojo turto, o tai leis saugiai jaustis potencialiems akcininkams", - sakė "Agrovaldymo grupės" valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis.

Dabar "Agrovaldymo grupės" bendrovės nuosavybės teise ir ilgalaikių nuomos sutarčių pagrindu valdo ir apdirba per 17 tūkst. hektarų žemės, o Žemės vystymo fondui nuosavybės teise priklauso apie 7 tūkst. hektarų.

Abiejų grupių akcininkų struktūra vienoda - jų akcijas valdo "Invalda", "ŽIA valda", likusias - fiziniai asmenys.

"Greičiausiai "Agrovaldymo grupės" vardu bus įsigytos Žemės vystymo fondo įmonės", - sakė G.Žiemelis.

Žemės ūkio bendrovės, anot jo, liks tos pačios, nes pagal įstatymus kiekvienai jų gali priklausyti ne daugiau kaip 2 tūkst. hektarų žemės ūkio paskirties žemės.

Susijungusi su Žemės vystymo fondu, "Agrovaldymo grupė" valdys 25 žemės ūkio bendroves, apdirbančias apie 24 tūkst. hektarų žemės.

Dabar "Agrovaldymo grupei" priklauso 15 augalininkystės ir gyvulininkystės ūkių, o Žemės vystymo fondas jungia 8 bendroves, perkančias ir nuomojančias žemės ūkio paskirties sklypus.

Tikimasi, kad susijungimas padės "Agrovaldymo grupei" labiau koncentruotis į pagrindinę veiklą - pirminės žemės ūkio produkcijos gamybą, o apie pusę visos dirbamosios žemės būtų nuomojama iš Žemės vystymo fondo.

Konsoliduotos Agrovaldymo grupės" įmonių pajamos pernai siekė 25 mln. litų. Po susijungimo su Žemės vystymo fondu, šiemet bendrai planuojama gauti 29,4 mln. litų pajamų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją