Jis teigė, jog patiekalai brangsta neišvengiamai, tačiau tai nereiškia, kad verslininkai didina gaunamą pelną.

"Didėja darbuotojų atlyginimai, brangsta maisto produktai, elektra, dujos, vanduo, verslininkai investuoja į pažangesnes technologijas. Visa tai didina gaminių savikainą. Verslininkai priversti kelti kainas, kai kuriais atvejais net ir mažindami savo pelno dalį", - teigė G.Rekašius.

Kurorto verslininkai sakė, kad Palangoje padidėjusios patiekalų kainos vis vien nesiekia Vilniaus kavinių kainų lygio.

"Galbūt iš rajonų atvykusiems poilsiautojams ir daro įspūdį apie 15-20 litų kainuojantys karštieji patiekalai. Bet iš didmiesčių atvykusių žmonių šitokiomis kainomis nebenustebinsi", - pasakojo verslininkai.

Kai kurios kavinės savo klientams sudarys galimybę užsisakyti po pusę porcijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją