Tai pirmas atvejis, kai tokios apimties objektas yra išperkamas iš privataus savininko tam, kad būtų panaudotas kultūrinei-rekreacinei paskirčiai.

„Miesto Taryba yra nusprendusi, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmai yra tas objektas, kuris turi tarnauti visuomenės reikmėms. Galutinio susitarimo siekėme ilgai, tačiau tikiu, kad radome abiem besiderėjusiom pusėm ir, svarbiausia, miesto gyventojams naudingą sprendimą“,- sakė sostinės meras Artūras Zuokas.

Sporto rūmų pastatą Savivaldybė ketina išpirkti siekdama įgyvendinti minėtos aplinkinės rūmų teritorijos plėtros viziją ir šioje teritorijoje įrengti daugiafunkcinį kultūros centrą. Galutinė pastato kaina bus nustatyta derybų būdu, tačiau neviršys 25 mln. litų (be PVM).

Numatoma, kad dabartinis Sporto rūmų pastatas bus rekonstruotas arba jo vietoje bus pastatytas daugiafunkcinis kultūros centras. Įrengti tokį centrą Vilniui yra itin svarbu rengiantis tapti 2009 m. Europos kultūros sostine.

Miesto Tarybos patvirtintu dokumentu sutariama dėl pagrindinių bendradarbiavimo principų, kuriuos vėliau numatoma detalizuoti dviejose atskirose sutartyse: sutartyje dėl teritorijos išvystymo ir jos infrastruktūros sukūrimo bei Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastato pirkimo-pardavimo sutartyje. Abi šias sutartis numatoma pasirašyti ne vėliau kaip iki šių metų rugsėjo 1 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją