Tačiau darbo grupės formavimas stringa, legalizavimo iniciatoriai nevyriausybinės organizacijos teigia, kad darbo grupę formuoja Žemės ūkio ministerija, o ministerijos atstovai teigia, kad iniciatyvą rodyti privalo nevyriausybinės organizacijos.

Nacionalinės naminės degtinės gamintojų asociacijos asamblėjos pirmininkas Vytenis Neverdauskas DELFI sakė, kad „reikalai juda iš lėto ir palengva“. Anot jo, darbo grupės sukūrimas vėluoja „dėl politinių neramumų ir neaiškumų“.

„Mes praėjusį penktadienį apie tai kalbėjomės su žemės ūkio ministre. Ji savo minčių neatsisako, viceministrui yra pavesta sudaryti darbo grupę ir pateikti grupės preliminarų sąrašą ministrei“, - aiškino V.Neverdauskas.

Jis teigia, kad Žemės ūkio ministerijos pozicija „yra aiški ir išsakyta ne kartą“.

„Viskas pajudės, kai bus suformuota nauja Vyriausybė“, - tikisi Nacionalinės naminės degtinės gamintojų asociacijos asamblėjos pirmininkas.

Jis vis dėlto mano, kad per porą savaičių turėtų būti suformuota darbo grupė, rengsianti naminės degtinės legalizavimui reikalingas įstatymo pataisas.

Žemės ūkio viceministras Jonas Kondrotas DELFI sakė, kad ministerija negali imtis formuoti darbo grupės, nes privalo laikytis valstybės pozicijos, todėl iniciatyvos turi imtis visuomenininkai.

Žemės ūkio ministerijos Perdirbtų produktų skyriaus vedėja Regina Ramutytė DELFI tvirtino, kad jokio oficialaus kreipimosi dėl darbo grupės sudarymo ministerija negavo ir pabrėžė, kad ji nesiims iniciatyvų, tačiau dalyvautų organizuojamose diskusijose.

Naminės degtinės legalizavimo iniciatoriais pirmame legalizavimo etape siūlo leisti naminę degtinę gaminti tik kaimo turizmo sodyboms, kurios ja vaišintų savo svečius. Idėjos sumanytojai teigia, kad jie siūlo tai ne gėrimo legalizavimą, bet civilizavimą, ir teigia, kad daugelyje Europos šalių naminę degtinę namuose gaminti galima.

2003 m. birželį Seimas nepritarė Alkoholio įstatymo pataisoms, kuriomis buvo siūloma legalizuoti naminės degtinės gamybą Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją