Bendrovės pardavimų pajamos pernai, palyginti su 2004-aisiais, išaugo 19,6 proc. – iki 97,732 mln. litų, tačiau grynasis pelnas sumažėjo 41,4 proc. – iki 4,151 mln. litų.

Įskaitant nuostolingai dirbančios antrinės įmonės Latvijoje veiklos rezultatą (pernai patirta 329,31 tūkst. litų nuostolių), „Audimo“ konsoliduotos pajamos 2005 metais siekė 98,469 mln. litų.

Iš pernai gauto pelno „Audimas“ išmokėjo 2 mln. litų dividendų, užpernai tam buvo skirta 2,5 mln. litų, skelbiama bendrovės praėjusių metų veiklos ataskaitoje.

Pernai bendrovės, į gamybą investavusios 5,468 mln. litų, gaminių eksporto apimtys išaugo penktadaliu ir sudarė 82,4 proc. visos apyvartos.

Kauno bendrovė eksportuoja produkciją į Vokietiją, Švediją, Daniją, Olandiją, Didžiąją Britaniją, Norvegiją ir į kitas šalis. "Audimas" siuva įmonėms "Nike" (Olandija), "Hucke" (Vokietija), "Rohnisch Sportswear" (Švedija), USA PRO (Didžioji Britanija), „Autosock“ (Novergija) ir kitoms.

„Audimui“ priklauso du prekės ženklai – „Audimo“ ir „Orange Virus“. Pastarasis prekės ženklas skirtas krepšinio aprangai siūti. Bendrovė Baltijos šalyse turi 25 savo parduotuves. 2 parduotuves "Audimas" yra atidaręs Estijoje ir 5 - Latvijoje, kitos veikia Lietuvoje.

Po 29,83 proc. "Audimo" akcijų valdo įmonės vadovė ir valdybos narė Ona Balžekienė, įmonės valdybos pirmininkas ir tiekimų direktorius Rimvydas Povilaitis bei įmonės pardavimų direktorius ir valdybos narys Arvydas Povilaitis.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją