Verslininkai, net ir noriai priimantys praktikantus, kratosi tokios prievolės ir bijo formalaus problemos sprendimo. Jų teigimu, problema aktuali, ją turėtų spręsti Švietimo, Ūkio bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su Lietuvos pramonininkų konfederacija bei kitomis verslo organizacijomis.

Prognozuojama, kad rezultatas būtų geresnis, jei glaudžiau bendradarbiautų mokymo įstaigos ir darbdaviai.

"Išties didžiulė problema, kad mokslus baigę žmonės neturi praktinių žinių, kad praktikas atlieka fiktyviai. Deja, vis sunkiau rasti įmonių, kurios norėtų priimti studentus atlikti praktiką. Tačiau labai neigiamai žiūriu į prievartą priimti praktikantus ir mokėti stipendijas. Labai skiriasi įmonių galimybės, kiek jos gali priimti žmonių. Abejoju, kad rinkos ekonomika gali būti reguliuojama prievarta", - teigė bendrovės "Daily service" valdybos pirmininkas Valentinas Milaknis.

"Mes patys nusprendžiame, kokių ir kiek specialistų įmonei reikia, ir juos priimame. O prievolė išsyk sukelia priešingą reakciją. Sovietmečiu privalomai turėdavome atlikti praktiką, tai, užuot įgiję reikalingų žinių, turėdavome rinkti šiukšles. Dabar būtų tas pats", - mano "Vakarų medienos grupė" valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas.

Pašnekovai nesureikšmina finansinių ir laiko sąnaudų, kurias patiria dėl praktikantų, nes tai jie vertina kaip galimybę rasti darbuotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją