Už visą pareiškimo tekstą balsavo 510 EP narių, prieš buvo tik 40 narių, susilaikė 66.

Europos Parlamento narė Margarita Starkevičiūtė džiaugėsi, kad Parlamente atsiranda vis daugiau Lietuvos šalininkų ir teigė, kad EP nuomonės negalės ignoruoti nei Vadovų taryba, nei Europos Komisija.

Į galutinį pareiškimo tekstą taip pat įrašyta Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) pasiūlyta pataisa (311 balsavo už, o prieš buvo 231 nariai), kurioje reiškiamas apgailestavimas dėl neigiamų rekomendacijų, paskelbtų vertinant Lietuvą. Europos Parlamentas taip pat palaikė M.Starkevičiūtės pateiktam papildymui, kuris įpareigoja Europos Komisiją šalių narių pasiruošimo euro įvedimui vertinimą teikti EP pritarimui.

„Šių pataisų priėmimas atveria galimybes Lietuvos vadovams toliau derėtis dėl galimybių įsivesti eurą dar 2007 metais“, - pažymėjo europarlamentarė.

Kaip ir pradiniame Europos Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komiteto pranešėjo Wernerio Langeno pranešime, pareiškimas įspėja, kad pernelyg ankstyva euro zonos plėtra gali lemti netikėtą poveikį ekonominiam šalių suartėjimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją