Kartu prašoma paneigti praėjusią savaitę pasirodžiusią informaciją, kad „Vilniaus vandenų“ valdyba iš pareigų generalinį direktorių B.Miežutavičių nusprendė atleisti, pasiremdama savivaldybės tarybos frakcijų seniūnų pastabomis dėl bendrovės veiklos ir netinkamai nustatytų prioritetų, dėl ko įmonė esą ne tik negauna planuotos ekonominės naudos, bet ir iškilo šalto vandens kainų kilimo grėsmė.

Pasak išplatinto pranešimo, seniūnų sueiga net nesvarstė ir nevertino bendrovės „Vilniaus vandenys“ veiklos.

Po šiuo pareiškimu esą pasirašė 6 iš 9 frakcijų seniūnų.

„Jie įtaria, kad viena iš geriausių Lietuvos vandens tiekimo įmonių, vienintelė sugebėjusi pilnai ir efektyviai panaudoti ES ISPA programos lėšas įmonei modernizuoti, sėkmingai įdiegusi ES įmonių valdymo standartus, kažkam parūpo. Visiškai neaišku, kodėl įmonės vadovas atšaukiamas iš pareigų nepateikus jam jokių kaltinimų ir neapsvarsčius to Vilniaus miesto taryboje“, - rašoma pranešime.

Seniūnai reikalauja atšaukti „Vilniaus vandenų“ valdybos sprendimą dėl vadovo atleidimo, o susidariusią situaciją apsvarstyti frakcijų seniūnų sueigoje bei Vilniaus miesto taryboje.

„Vilniaus vandenų“ valdyba, neturėdama jokių priežasčių ir net, ko gero, įgaliojimų, priėmė nutarimą atleisti direktorių iš pareigų. O mums tokie paslėpti tikslai rodo, kad norima perimti „Vilniaus vandenis“ į kitas rankas“, - DELFI sakė tarybos narys Vidmantas Martikonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją